חנוכה כבר עוד כאן וכן זה די הכרחי להכין סופגניות , לביבות ודונטס אולם לאלו השומרים על הגזרה ומעדיפים לנשנש דברים מתוקים, טעימים, מפנקים אך לא ממש משמינים ומלאי שמן זו העוגה האידיאלית!! כל פעם שאני מכינה את העוגה אני מפרישה מספר חתיכות לטובת המקפיא (שתמיד תחכה בשעת חירום לאורחים)- תקשיבו זאת העוגה שתקצור הכי הרבה מחמאות, היא מדהימה.
המצרכים:
לבצק:
כוס סוכר
1/3 5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 חב’ מרגרינה
4 חלמונים
מעט קליפת לימון
לשכבות למילוי:
ריבה משובחת
130 גרם אגוזים קצוצים
קצף מ-5 חלבונים +1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מעט לימון
לקרם (לא חובה):
100 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר
5 כפות מים
אופן ההכנה:
לערבב היטב את מצרכי הבצק, לחלק ל-2 . חלק אחד לרדד ולהניח בתבנית של תנור, חלק שני להקפיא.
למרוח על החלק שבתבנית ריבה, לפזר אגוזים.
במקביל להכין קצף ביצים יציב, להוסיף סוכר, סוכר וניל, ולימון ולמרוח מעל שכבת האגוזים.
להוציא מהמקפיא את הבצק הנותר ולגרד מעל העוגה.
להכניס לתנור בחום בינוני, בערך חצי שעה, עד להזהבה קלה.
לאחר שיתקרר להכין את הקרם: להכניס את כל חומרי הקרם לסיר, ולבשל על אש קטנה, לאחר שמסירים מהאש להוסיף 1/3 חב’ מרגרינה ולהמיס היטב.
להזליף מעל העוגה.
טעימה טעימה ומומלצת בחום.
לא אחת שואלים אותי באיזו ריבה להשתמש, לאורך השנים ניסיתי מספר אופציות אך תמיד חוזרת למותג הוותיק והמוכר 778 אשר לאחרונה שיפר את המתכון וכעת המתכון משופר וטעים במיוחד- הקונפיטורות מכילות 50% פרי וללא חומרים משמרים וצבעי מאכל
מותג הקונפיטורות 778 פיתח מתכון חדש ומשופר בטעם ביתי לסדרת הקונפיטורות תוך שמירה קפדנית על איכות המוצר. המגוון כולל חמישה מוצרים. ארבעה קונפיטורות בטעמי – תות, משמש, שזיף ודובדבנים וקונפיטורת תות לייט המכילה 70% פרי. רגילות ואחת לייט.
במתכון המשופר הועלה אחוז הפרי ל-50% והקונפיטורה מיוצרת מ4 רכיבים בלבד ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ומספרי E .
מותג 778 הינו אחד המותגים הישראליים הוותיקים, המוכרים והאהובים, המשווקים על-ידי יוניליוור ישראל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה