בימי החורף הקרים עת כל בני המשפחה יושבים בסלון המשפחתי עולות מידי פעם בקשות וסוגיות חדשות בנוגע למנה זו או אחרת, השבוע בערב קר במיוחד פתאום בני הבית הכריזו שמתחשק להם משהו מתוק ושחיתותי, מיד הפשלתי שרוולים ויצאתי לדרך, הכנתי פאדג' שוקולד מושחת, קליל וטעים במיוחד.
המצרכים:
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
60 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת קקאו מבית תבואות
5 ביצים מופרדות
200 גרם (1 כוס) סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מערבבים ומוסיפים קקאו.
מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר למרקם אוורירי בקערה גדולה (כ-4 דקות). מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים לתוך התערובת.
יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של כ-20-25 דקות עד שפני השטח מתייצבים וסכין שמכניסים למרכז העוגה יוצא טיפה לח.
מגישים את העוגה חמה בתוספת גנאש שוקולד וגלידת וניל.
הפעם השתמשתי באבקת קקאו נא 100% טבעי מבית תבואות- מוצר מעולה שמומלץ לשימוש בעת הכנת משקאות חמים וקרים, מאפים וממרחי שוקולד נהדרים.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה מוצר חדש: אבקת קקאו נא 100% טבעית, טהורה ואורגנית, היישר מפרו.
הקקאו הנא לא עובר תהליך של קלייה, והטמפרטורה במהלך שלבי עיבודו אינה עולה על 45 מעלות, כך שהערכים התזונתיים שלו נשמרים כמו גם טעמו המשובח.
פולי הקקאו הנא (raw) נחשבים לסופר פוד. טעמם עז והם עשירים בנוגדי חימצון, בויטמין C ובמינרלים ובהם ברזל, מגנזיום, סידן ואבץ. בנוסף, אבקת הקקאו של תבואות מיוצרת מפולי קקאו אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וכימיקלים.
אבקת הקקאו העשויה מפולי הקקאו הגולמיים, משמרת את הטעם המיוחד ואת ערכם התזונתי. מהקקאו אפשר להכין משקאות חמים וקרים, מאפים, עוגות ועוגיות, ממרחי שוקולד נהדרים ועוד מגוון מאכלים.
קצת היסטוריה על הקקאו: מקורו של הקקאו בהרי האנדים. תרבות המאיה, ומאוחר יותר התרבות האצטקית, ייחסו לקקאו ולמשקה המופק ממנו תכונות מרפא ותכונות מאגיות, והוא נחשב למשקה אֵלים. ערך הפולים היה רב והם שימשו אמצעי תשלום, בדומה למטבעות כסף של ימינו.
הכובש הספרדי הרננדו קורטז הביא עמו לספרד את הפולים, אך המשקה התגלה לשאר אירופה רק כ-100 שנים מאוחר יותר, כשנסיכה ספרדית שנישאה למלך צרפת, הביאה עמה פולים כדי להכין לעצמה את המשקה הטעים. המשקה הפך ללהיט בכל אירופה.
ב-1828 המציא ההולנדי קונרד ואן טון שיטה להוציא את השומן מהפולים וליצור אבקת קקאו וחמאת קקאו – תהליך שסייע לייצור טבליות השוקולד המודרניות. מאז זרמו נהרות של שוקולד בין דפי ההיסטוריה וכעת שוחרי הבריאות והטעם – חוזרים למקור.
מחיר: 29.90 ₪ לאריזה של 200 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה