בסופ"ש האחרון הצפנו לעבר הצפון הרחוק לחופשה משפחתית קסומה ומיוחדת, רגע לפני החזרה לאיזור המרכז עצרנו במסעדת לה תבור - La Tavor השוכנת בכפר תבור על כביש 65- המסעדה רחבת ידיים בעיצוב קפדני ויפיפיה, משלבת אוכל גלילי עם השפעה איטלקית עם מבחר פטיסרי ומאפים טריים, עוגות ולחמים מיוחדים.
עם נופו של הר התבור זכינו להנות מתפריט עשיר בטעמים וניחוחות, כאן ניתן למצוא מבחר רחב של ארוחות בוקר, מטעמים צרקסים, כריכים, מבחר מנות מהמטבח האיטלקי כגון: פיצות, פסטות, סלטים, מנות לילדים, בשרים ועוד ועוד.
אז מה היה לנו?
סלט ארטישוק וסלק- כדורי גבינת עיזים מטוגנים בציפוי פריך, על מצע פלחי ארטישוק וסלק צרובים בעשבי תיבול ושמן כמהין, חסה אייסברג וחסה רומית מתובלות בשמן זית ולימון- סלט רענן , פריך ומיוחד בשילוב טעמים נפלא- כדורי הגבינה המטוגנים הפתיעו במרקמם ובייחודם:
סלט הבית- שלושה סוגי עגבניות שרי ועלים טריים בתיבול שמן זית, לימון וחומץ בלסמי, עם פירורי גבינת שנקליש מתובלת בזעתר ופפריקה - גם סלט זה כקודמו טרי מאוד, העגבניות בשלל צבעים וטעמים ותוספת הגבינה המעניינת יצרו מנה מדהימה, תוספת התיבול העניקה טוויסט מעניין ושונה מכל מה שאנו מכירים:
פיטריות מוקפצות- ברוטב סצ'ואן ושמן כמהין על מצע עלים טריים עם קניל של גבינת בורטה- מנה כביכול שיגרתית אולם הדיוק במרכיבי הרוטב וזמן ההכנה יצרו מנה מושלמת, כזאת שגרמה לי לרצות להשאירה לעצמי ולא לחלוק עם שותפי לשולחן, הגבינה הנפלאה שהוספה למנה יצרה לה את הטאצ' המושלם- אל תוותרו:
ארנציני- כדורי ריזטו פיטריות וגבינת פרמזן, מטוגנים בציפוי פריך על מצע קרם ארטישוק ירושלמי לצד סלסת עגבניות- מאוד אוהבת כדורי ארנציני וכאן הם היו פשוט מעולים! כל מילה מלבד זאת מיותרת, דיוק במרכיבי המנה ובטיגונה:
קובה ממולאת בבשר קצוץ ואיכותי, עם מבחר רטבים בעלי מרקמים וטעמים שונים ומיוחדים עד מאוד, עפנו על המנה והיא חיש מהר התחסלה לה:
למנות הראשונות הגיע תוספת של לחם הבית (עם תוספת זיתים) קראנצי, פריך וטרי מאוד שהוגש עם סלסלת עגבניות ושמן זית עם חומץ בלסמי:
רגע לפני שנמשיך הלאה חייבת לציין לטובה את המנות, כולן היו מצויינות, גדולות (כאלו שניתן בכיף לחלוק לפחות 2 אנשים), טריות, איכותיות, בשילוב טעמים ייחודי ומיוחד, כולנו כבר יודעים כי לפרזנטציה של המנה יש חלק מאוד משמעותי במנה וכאן כל מנה הוגשה בפרזנטציה קסומה ומיוחדת השמורה רק לה.
למנות עיקריות הגיעו לשולחננו:
מגש פיצה מרגריטה עם זיתים- מנה ש-2 הבנים חלקו יחדיו , פיצה עם בצק דקיק ומיוחד, עם קראסט נפלא, רוטב קטיפתי וטעים וגבינת מוצרלה איכותית:
הזוגי הקרניבור בחר בנתח פילה עגל בגריל (250 גרם ) מוגש בתוספת של ציפס טרי - נתח עסיסי, טרי, עשוי במידת העשייה המדוייקת, ורדרד ומלא בטעמים נפלאים, נתח איכותי מאוד שחיש מהר חוסל עד תום:
קינחנו בקפה ופאי תותים מדהיםםםםםם, בצק הפאי טרי ופריך עם קרם פטיסייר ותותים- שלמות בכל ביס וביס:
מסעדה מצויינת, ממליצה בחום, כל אחד ימצא כאן את מבוקשו בקלות- טבעונים, צמחוניים, קרניבורים ועוד.
ממליצה בחום להזמין מקומות.
הלחי 6, כפר תבור
04-605-3330
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה