יום שבת, 1 בדצמבר 2018

מסעדת קשיו על הגג- חוויה קולינרית מיוחדת

מסעדת קשיו על הגג פתחה את שעריה לפני כשנתיים מתוך כוונה ציונית להקים בר חברתי בפאתי הפריפירייה ע"י נפתלי וקס (מייסד הבר קיימא בתל אביב).

"האני מאמין שלי הוא שיש להחזיר לחברה חלק ממה שהחברה העניקה לך וכן ליישם יזמות חברתית בהמשך ליזמות עסקית" אומר וקס.

קשיו על הגג היווה בעיקר מקום בילוי עבור סטודנטים ממכללת תל חי השוכנת בקרבת מקום, אך נפתלי לא הסתפק בכך , גייס לצידו את השף שלומי בן שימול אשר ייצר מהפך במטבח והביא בשורה קולינרית מהשורה הראשונה (בעברו עבד במסעדת צ'לו, אדום, היה השף של מסעדת הבלייר, סושיאל קלאב, הקים יחד עם דיוויד פרנקל את מסעדת פורנטו, היה הבעלים והשותף של מסעדת פלימרקט בפשפשים, פתח עם צופית גרנט ובן זוגה את שינדלר קפה ועוד...).

מסעדת קשיו על הגג ממוקמת על גג נרחב המשקיף לנוף של כל הגליל העליון, כולל בר ומסעדה יחדיו, המקום מכיל כ-160 מקומות וניתן לערוך במקום אירועים וארוחות פרטיות.



למסעדה הגענו כעצירת התרעננות לפני חופשה צפונית מרוחקת והיוותה נקודת פתיחה מרשימה ומענגת כאחד, בהחלט אחת הארוחות הטובות להן זכינו (אגב, גם לטעמם של הילדים).

כל שולחן מקבל סלסלת לחמים טריים וקריספיים לצד שמן זית, סלסת עגבניות וחומץ בלסמי- הילדים אשר לא חובבי הקונספט התענגו והתפעלו מהטעמים הנפלאים.

שימו לב להגשה המקסימה והמיוחדת של כל המנות!!



למנות ראשונות הגיעו לשולחננו:

סיגר מרוקאי- עלי סיגר ממולאים בבשר טלה לצד סלט עגבניות מרוקאי (חריף) וקרם חצילים ובזיליקום- כביכול מנה פשוטה אך טעימה במיוחד, שילוב הטעמים מדוייק ומיוחד:





דגים עטופים בסיגר- עלי סיגר ממולאים בדגי טונה ובורי על מצע של בצלים חרוכים, עגבניות צלויות, זיתי טאסוס, עלי אורוגולה, שמן צילי וזרעי כוסברה. הילדים שלרוב בעייתיים בגזרת הדגים התענגו על המנה וזללו בהנאה מרובה- מנה שבאוח פלא מתאימה גם לילדים וגם למבוגרים, שילוב הירקות החרוכים העניקו למנה טאצ' מגניב:




סלט שוק- ארטישוק, זיתים, בצל סגול, צנוניות, עגבניות שרי, עלים ירוקים- סלט מושלם, בימים אלה בהם אני שומרת מאוד על אורח חיים בריא הסלט היווה עבורי פתרון הולם, טעים ומפנק כאחד:




למנות עיקריות לא איחרו להגיע המנות הבאות:

עראיס קריית שמונה- קבב בפיתה אפויה, מוגש לצד סלט עגבניות חריף, טחינה ועמבה- מנה מדהימה, הקבב קצוץ (ולא טחון) בתיבול מדויק וטעים, המנה צלויה בתנור ובעלת קראציות ועסיסיות כאחד- מדהים!






המבורגר אנטריקוט- המבורגר בקר במשקל 180 גרם, מוגש בלחמנייה רכה ונימוחה עם רוטב איולי וירקות, מוגש לצד מלפפון חמוץ, ציפס, מיונז וקטשופ- גם מנה זו כקודמתה עשויה היטב בטעמים מדויקים ונפלאים, הלחמנייה הרכה סופחת לתוכה את טעמי הבשר והרטבים- הציפס קריספי וטעים- שילוב מנצח!





וגולת הכותרת- סטייק אנטריקוט- צרוב על מחבת מכוסה בביצת עין רוטטת , תפוח אדמה פיקנטי, קריספי ולוהט לצידו- שלמות, בכל ביס חגיגה אמיתית לחיך, הסטייק עשוי במידת הצלייה המדויקת- מנה מושלמת!






וכיאה לארוחת מלאכים גם הקינוח היה יותר ממושלם- מלבי פרווה מוגש עם תותים, דובדבני אמרנה, רצועות קוקוס קלוי, אגוזים, חמוציות- לונה פארק שלם של טעמים:




בשעות 12.00-16.00 יש תפריט עיסקיות בו ניתן להנות מארוחה שלמה הכוללת : סלסלת לחמים, מנה ראשונה ומנה עיקרית וכל זאת במחיר המנה העקרית, כל המנות במחירים נוחים מאוד לכל כיס.

אז אם אתם מבקרים בצפון אתם חייבים לעצור ולהתענג.

המסעדה כשרה.

כיכר צה"ל, קריית שמונה 
04-999-7924
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה