אני תושבת פתח תקווה כבר למעלה מעשרים שנה וניכר כאילו מסעדת כיופים תמיד הייתה שם עבור תושבי העיר והסביבה, מדובר במסעדה רחבת ידיים, מעוצבת בעיצוב קפדני ויפהפיה, הגובלת בחנות כלי בית מגוונת ופופולארית.
מסעדת “כיופים” מעוצבת בסגנון כפרי וכוללת בין השאר חצר גדולה ומטופחת, עשירה בצמחייה ובתאורה ססגונית. במקום ניתן למצוא מבחר רחב של פינות ישיבה, הן בשמש החמימה, הן בחלל הפנימי והן בחלל החיצוני, אך המשותף לכל פינות הישיבה הינו האווירה הקסומה, השירות המוקפד והווייב החיובי שהמקום מציע.
שף המסעדה, האמון על המטבח, מציע לאורחי המקום ארוחות בוקר עשירות ומגוונות (עד השעה 12.30), הכוללות מיצים שנסחטים במקום, מנות דיאטטיות ובריאותיות, כריכים, מאפים ועוד. בשעת הצהריים המסעדה מציעה עסקיות משתלמות ומעניינות, עשירות בטעמים ובניחוחות, מבחר עשיר של יינות איכותיים (אני לגמתי במקום יין גוורצטראמינר מיקב רמת נגב - מדהים!), קינוחים שבחלקם הגדול נעשים במקום ובר אלכוהול עשיר.
הגענו למסעדה בשעת בין ערביים, האווירה במקום נעימה, האורות עמומים לצד מוזיקת רקע שקטה ונעימה, בזמן שהותנו במסעדה (כשעתיים וחצי) עברו אין ספור לקוחות מרוצים - חלקם סעדו את נפשם עם ארוחה דשנה, חלקם רק ישבו ולגמו כוס יין לצד נשנוש ואחרים סתם נהנו מקפה ועוגה - יתרון משמעותי שיש למסעדה היצע רחב ומגוון מאוד.
אז מה היה לנו?
הזוגי, חובב המרקים, התענג לו על צלחת מהבילה של מרק צרפתי - מרק בצל, מוצרלה, קרוטונים - מרק לוהט ועשיר בטעמים מדוייקים, המרק מוקרם בשפע של גבינת מוצרלה נפלאה.
פרחי כרובית מצופים - מוגשים ברוטב יוגורט ונענע - מנה די סטנדרטית וללא הפתעות, קיבלנו 3 פרחי כרובית עשויים היטב (הכרובית קריספית ולא סמרטוטית - בדיוק כפי שאני אוהבת), מוגשת על מצע של יוגורט ונענע, האמת שאילולא המנה הייתה מוגשת על צזיקי לדעתי זה היה אף מוצלח יותר אך המנה עדיין נפלאה, אגב לאלו שלא רוצים את מצע היוגורט ניתן לקבל לצד טחינה ו/או רוטב צילי
סביצ'ה דג היום - אבוקדו, בצל סגול, מלפפון, צ’ילי חריף, כוסברה, שמן זית, מיץ לימון ותפוז - ראשית אפתח בכך שהמנה מצויינת ועכשיו לדיוק - אני מאוד אוהבת סביצ'ה, ברוב המסעדות האבוקדו מגיע בקוביות וכאן קיבלנו למעשה ממרח אבוקדו דבר שהתגלה כשוס אמיתי, פשוט מושלם, התיבול אגב - חלומי:
הזוגי קרניבור הבית כמובן שגם כאן לא פסח והזמין סטייק אנטריקוט 300 גר׳- הנתח מוגש ברוטב יין אדום, בתוספת תפו”א אפוי/צ'יפס/הום פרייז/ירקות קלויים - נתח איכותי, טעים, נימוח, עשוי במידת העשייה הרצויה, התמוגג לו על כל ביס וביס:
אני, השומרת על תזונה נכונה בחרתי לשבור מוסכמות (אני זאת שדוגלת שדגים אוכלים רק במסעדות דגים) ויצאתי מן הקופסא - הזמנתי פילה דניס - בגריל, על מצע של פירה ברוטב חמאה, עגבניות ובזיליקום (אני במקום הפירה בחרתי בירקות קלויים, שומרים על הגזרה או לא?) הדג עסיסי, טרי וטעים, בתיבול מדוייק ונפלא, לירקות הקלויים מעט פחות התחברתי אם כי היו טעימים:
היה לנו מאוד חשוב לדגום מהמטבח האיטלקי ועל כן הגיעה לשולחננו מנת ניוקי מדהימה - ניוקי ארבעה טעמים - עם ערמונים, פטריות פורטבלו, רוטב שמנת ופרמז’ן - עננים קטנים של אושר- ניוקי בארבעה צבעים: אדום (סלק), ירוק (תרד), כתום (בטטה) וצהוב (תפוחי אדמה) לצד תוספות מרעננות (ובשפע) של פטריות וערמונים - רוטב קטיפתי משגע עטף את כל המנה ויצר מנה חלומית ומיוחדת:
כל המנות היו מצויינות, במחירים נוחים מאוד ובאיכות גבוהה, רגע לפני שנסיים חייבת לשתף - כאן שמים דגש על כל סועד וסועד ועל כן ישנה חשיבה מרובה ביצירת התפריט (אגב, יש תפריט חדש שהושק ממש לאחרונה) יש כאן מנות שמתאימות לאלו השומרים על תזונה נטולת גלוטן, לצמחונים ולטבעונים, לאלו השומרים על כשרות ומחפשים קינוחים פרווה יש היצע נדיב- בקיצור שלמות של מקום!
קינחנו בעוגת ביסקוויטים - שכבות ביסקוויטים, קרם וניל ושוקולד קריספי בציפוי עדין של גנאש שוקולד- לא תאמינו אבל זהו קינוח לטבעונים (כמובן פרווה)- עוגה מתקתקה במתיקות מעודנת, טעימה ומיוחדת:
עוד דגמנו את כיפה אדומה - עוגת שכבות של גבינה ובצק ספוגי עם פטל - גם מנה זו מתקתקה במתינות, טעימה, מיוחדת ושונה מכל מה שמכירים - אל תפספסו - אמנם זוהי מנת ספיישל, כך שביקורכם שווה לשאול באם יש היום את המנה הזו:
מעבר לארועים הנערכים בגינה, יש במסעדה חדרים פרטיים, מעוצבים, המיועדים לאירועים קטנים, סדנאות, הרצאות, ישיבות וכו’. החדרים ניתן להשכרה גם לפי שעה, כולל ציוד טכני (לפטופ, ברקו, מסך, מיקרופון),אפשרות לבופה קל של שתייה חמה, שתייה קלה ומאפים או למזנונים עשירים ועמוסים כל טוב לארועים גדולים.
שעות פעילות המסעדה:
א’ – ה’: 09:00 – 23:00
ו’: 08:30 – 23:00
ש’: 09:30 – 23:00
ממליצה בחום להזמין מקומות:
03-9300139
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה