יום ראשון, 16 בפברואר 2020

ארוחה רומנטית בקלי קלות

לאחרונה כולם חגגו את יום האהבה ולא אחת פנו אלי וביקשו מתכון כזה או אחר לארוחה רומנטית, מודה, אצלינו משתדלת להכין לפחות אחת לשבוע ארוחה רומנטית ומפנקת לשנינו, כזו שתשאיר טעם של עוד (עד השבוע שלאחר מכן...), אז מה היה לנו בסופ"ש האחרון אתם שואלים? בין שלל המנות הכנתי ריזוטו מדהיםםםם עם סינטה בקר, סלט עשיר ויין לבן, צריך יותר מזה? בחיי שזאת הייתה מנה של מסעדות.



אז קדימה הפשילו שרוולים והצטרפו אלינו לחגיגה, אבל רגע לפני... אתם מכירים את סדרת המוצרים המושלמת של בלדי? יש להם מבחר מוצרים להכנה בדקה והפעם השתמשתי בסינטה בקר, אליפות, מוצרים שבהחלט לא מביישים מסעדה איכותית.



מצרכים לריזוטו:
1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקיקות
סלסלת פיטריות שמפניון טריות חתוכות דק
3 שיני שום קצוצות
1 כף מרגרינה (מי שמעוניין להכין חלבי רצוי להחליף לחמאה)+ כף שמן זית
250 מ"ל שמנת מתוקה פרווה (מי שמעוניין להכין חלבי להחליף לחלבי)
500 מ"מ מים או ציר ירקות
מלח, פלפל, אגוז מוסקט 
500 גרם עגול 

אופן ההכנה:
בסיר ממיסים את המרגרינה+שמן זית, מוסיפים בצל, פיטריות, שום ומטגנים כחמש דקות עד לשקיפות.
מוספים את האורז ומערבבים היטב, מוספים את המים ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנת מתוקה וממשיכים לערבב, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב עד שמגיעים למרקם הרצוי (כל אחד אוהב במרקם אחר, אני באופן אישי אוהבת שהוא עדיין דביקי). 

מצרכים לסינטה בקר:
חבילת סינטה בקר של בלדי
1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקיקות
סלסלת פיטריות שמפניון טריות חתוכות דק

אופן הכנת הסינטה בקר:
במחבת פסים צורבת כדקה על כל צד ומניחה בצד.

במחבת נפרדת מטגנת בצל פרוס לרצועות דקות עד להזהבה קלה, מוסיפה סלסלת פיטריות שמפניון טריות חתוכות דק ומערבבת מעט, מוסיפה את הסינטה, מתבלת במלח ופלפל שחור גס.

מניחה בצלחת הגשה מספר כפות של ריזוטו, מעל כמות נדיבה של בשר, מגישה לצד כוס יין איכותי, סלט עגבניות או סלט אחר לפי בחירתכם.




בתאבון






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה