יום שבת, 16 באפריל 2016

פשטידת בצל מעולה גם גבינה צפתית של גד


לאחרונה קיבלתי להתנסות אישית את גבינת הצפתית החדשה מבית גד- גבינה צפתית ללא מלח.


אצלי מאוד אוהבים גבינות צפתית ועל כן די הסתקרנתי באם יאהבו גם את זו, הקטנים פחות אהבו אולם הגדולים זללו בהנאה מרובה .

מחלבות גד שקדה על פיתוח מוצר חדש המסייע בתכנון תפריט יומי טוב יותר, ומשיקה גבינה צפתית ללא מלח. הגבינה בעלת יתרונות תזונתיים בולטים, היא עשירה בסידן, דלת נתרן ודלה בכולסטרול, ומספקת תשובה נפלאה, טעימה ובריאה לחובבי הגבינה, הזקוקים להגבלת מלח.

הגבינה מכילה 30 מ"ג נתרן בלבד ל- 100 גרם, בהשוואה לגבינות צפתיות אחרות המכילות 1000-700 מ"ג נתרן. כמות הנתרן בגבינה מזערית ואין בה בכדי להשפיע על כמות הנתרן היומית המומלצת למי שמוגבל במלח (2500 מ"ג נתרן ביום)

כל היתרונות הבריאותיים הללו, הולכים יד ביד עם טעם מצוין של גבינה המשתלבת נפלא בכל כריך, סלט, מאפה, פסטה ועוד.

מחצי גביע הכנתי את פשטידת הבצל המעולה שלי , ממליצה בחום.

מצרכים 

4 בצלים גדולים
3 ביצים
חצי גביע גבינה צפתית ללא מלח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3/4 כוס קמח
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן ופרורי לחם לשימון התבנית 


אופן ההכנה 

חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני (אפשר גם במעבד מזון אבל זה לא צריך להיות קטן במיוחד)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומפזרים פרורי לחם על הבסיס והדפנות (ע”מ שהשפטידה תצא יפה מהתבנית)
ממכניסים את התערובת ומפזרים עוד פרורי לחם מעל.
אופים בחום בינוני-גבוה כ- 30-40 דקות. הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה.