יום רביעי, 20 באפריל 2016

"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציעים תערובות יחודיות לפסח: תערובת לחריימה ותערובת ראס אל חנות לבשר

"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציעים תערובות יחודיות לפסח:
תערובת לחריימה ותערובת ראס אל חנות לבשר



מי שמכיר אותי יודע שאני משתמשת דרך קבע בתבלינים של "חוות דרך התבלינים" וממליצה עליהם ללא הרף.

בדיוק כשחג הפסח עוד רגע כאן, קיבלתי משלוח של 2 תערובות מדהימות לבישולי החג.

תערובות יחודיות לחג הפסח – תערובת לחריימה ותערובת ראס אל חנות לבשר.

תערובת לחריימה – דגים חריפים

התערובת מכילה פטרוזיליה, כוסברה, פפריקה מרוקאית מתוקה, פפריקה מרוקאית חריפה, כמון, כורכום, פלפל שחור, שום ובצל. התערובת מתאימה לדגים חריפים ומשדרגת פלאים את הטעם. ההמלצה היא לשים במחבת רחבה עגבניות, גמבה ובצל טרי, להניח את חלקי הדג, לערבב את התערובת עם שמן ולשפוך מעל הדג. ניתן להוסיף כוסברה טרייה קצוצה מעל.


מחיר: 13 ₪ (100 גרם)

מצרכים 

לטגן בשמן ראש שום כתוש (במידה שלא אוהבים מאוד שום ניתן להפחית בכמות)
להוסיף :
3 כפות תערובת לחריימה
1 כף מלח
1 כף רסק עגבניות
פרוסות לימון כבוש


אופן ההכנה 

לערבב היטב הכל ולהוסיף 2 כוסות מיים.

להוסיף דג מה שאוהבים (אני באופן אישי אוהבת את הנסיכה אבל את יכולה לשחק עם זה - כמובן שפרוסות דג).
להוסיף פרוסות לימון כבוש.

לכסות ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות.

טעים טעים.

כמובן שעל מנת שלא יהיה ריח בדג להשרות אותו עדיף מלילה קודם בלימון במקרר.


תערובת ראס אל חנות – בשר וקציצות

התערובת מכילה פטרוזיליה, כוסברה, ורדים מפוררים, כמון, כורכום, אגוז מוסקט, פלפל שחור, קינמון, ציפורן, הל וזנגביל. ראס אל חנות היא תערובת תבלינים עשירה, תערובת מרוקאית מסורתית, עם טעם עשיר וייחודי. ההמלצה היא להוסיף את התערובת לבשר טחון מתובל בבצל קצוץ, ו/או כוסברה טרייה (לא חובה), להוסיף מלח לפי הטעם ולבשל ברוטב עגבניות.


מחיר: 13 ₪ (100 גרם)

ארטישוק ממולא:

תחתיות ארטישוק של סנפרוסט

מילוי
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד סחוט
כף שום כתוש
חצי צרור כוסברה קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
כפית כורכום
כפית תערובת ראס אל חנות
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
שתי כפות קמח מצה
ביצה
מלח - פלפל
לטיגון:
ביצה מעורבבת עם כפית רסק עגבניות
קמח מצה

רוטב
1 בצל קצוץ
10 שיני שום
2 גבעולי סלרי חתוכים דק
חצי צרור נענע קצוץ – העלים בלבד
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
כף פפריקה אדומה
כפית כורכום
כפית מרק עוף
מיץ מחצי לימון
3-4 כוסות פול ירוק


אופן ההכנה 
מערבבים את כל חומרי המלית ולשים מספר דקות
ממלאים את תחתיות הארטישוק בכף גדושה מהמלית ויוצרים הר קטן
טובלים את הארטישוק מכל כיוון בביצה המעורבבת
ולאחר מכן בקמח מצה 
מטגנים מכל צד עד שמקבל צבע יפה – שומרים בצד
בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן נדיב
מצרפים את השום ומערבבים שמתחיל להריח
מוסיפים את העשבים את התבלינים ואת הפול ומערבבים שתי דקות
מניחים / מסדרים מעל הכל את הארטישוקים הממולאים
מוסיפים מים עד לשלושת רבע גובה הארטישוק + המיץ לימון
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כשעה
*התערובות כשרות לפסח.

חג שמח וטעים!






ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית,טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת. לאתר החברה: http://www.derech-hatavlinim.co.il/ חפשו אותנו גם בפייסבוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה