יום ראשון, 10 באפריל 2016

חזרת מבית צבר

בילדותי אחד החגים שהיו הכי שנואים עלי זהו חג הפסח, את השבוע שלפני פסח אני זוכרת בדיוק כאילו והיה אתמול.

גרנו בבניין בן 4 קומות וסבי עליו השלום היה מכין חזרת ביתית כל שנה מחדש, את הניחוחות הרגשנו עוד מהכניסה לבניין, במעלה המדרגות העניים החלו לדמוע ושהגעתי בשלום הבייתה כבר ממש בכיתי מהניחוח העז של המאכל שעד היום לא מסוגלת לטעום ולהריח.

בעלי מאוד אוהב חזרת ולשמחתי היום כבר לא צריך לטרוח ולעבוד קשה, ניתן להגיע לסופר ולהוריד מהמדף את החזרת הנפלאה של צבר, הוא מרוצה ואני מרוצה.

לרגל חג הפסח המתקרב ובא, סלטי צבר חוזרת עם מהדורה של אחד ממאכלי הדגל האהובים של חג האביב, הלא היא החזרת. בדומה למתכונים המסורתיים של המאכל הפופולארי, החזרת של צבר מבוססת על סלק ועל שורש החזרת המייצג את המרור בקערת ליל הסדר.



החזרת של צבר מלווה מגוון מאכלי חג דוגמת קציצות דגים, כבד קצוץ וגפילטעפיש, וניתן למרוח מנה נדיבה ממנה על המצה ולזלול בזמן קריאת ההגדה.