יום שבת, 16 באפריל 2016

עוף בגריל עם חרוסת מבית אוליביה- מעדן!!!


היום אני כבר אנינת טעם אבל בילדותי הדברים שאכלתי במהלך חג הפסח היו די בודדים, יכולתי לספור על יד אחת את המרכיבים.
אחד מהדברים שמאוד אהבתי ואכלתי המון זה החרוסת- אותה החרוסת שסבתי עליה השלום הייתה עומלת רבות ומכינה במיוחד עבורי צנצנת גדולה, היום כבר לא צריך לעבוד קשה מידי ויש חרוסת של אוליביה, נכון , אלו לא בדיוק הטעמים של סבתי אך עבורי זה מהווה פתרון אידיאלי, מדובר בחרוסת איכותית וטעימה מאוד וכמעט בטעמי המקור.




סבתי עליה השלום הייתה מחפשת כל פעם רעיונות איך לפנק ולדאוג למאכלים שאצליח לאכול.
אז צנצנת חרוסת הייתה עבורי לרגל כל ימי החג, עימה הייתה מכינה לי כדורי שוקולד (רק שבמקום שוקולד קיבלתי חרוסת ובמקום ביסקויטים שברי מצה), והלהיט היה עוף בגריל עם חרוסת- תקשיבו זה מעדן אמיתי, היום לילדי אני מכינה את המנה עם פרגיות.

מצרכים:
1
ק"ג עוף מחולק/פרגיות
3 כפות מעדן חרוסת
1/2 כוס מים

 ההכנה:
*
מחממים תנור ל-180 מעלות
*
מסדרים את חלקי העוף בתבנית האפייה
*
אופים את העוף בתנור לכ- 40 דקות
*
מוציאים את התבנית בזהירות
*
מוזגים את החרוסת והמים על העוף
*
אופים עוד כ- 15 דקות
*
מסדרים בקערת הגשה ומגישים לשולחן.


בתאבון!!