יום שבת, 5 בספטמבר 2015

עוף ממולא מעולה- מנה נפלאה לראש השנה


עוף ממולא פשוט מעדן 

מצרכים:

עוף קטן למילוי (לבקש מהקצב)
250 גרם כבד חתוכים לחתיכות בינוניות
3 בצלים קצוצים
4-5 שזיפים מיובשים
1 כוס אורז (עדיף ריזוטו עגול)
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, 1 כפית בהרט לבישול.

אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים עד להזהבה, להוסיף את הכבדים ולטגן מעט.
בסיר לבשל 2 כוסות מים עם כפית מלח, להוסיף את האורז ולבשל כ-5 דקות.
לסנן את המים .
לערבב בקערה את האורז עם הכבדים והבצלים, להוסיף תבלינים ואת השזיפים חתוכים לחתיכות קטנות.
למלות את העוף ולסגור בקיסמים טוב.

זיגוג:
2 כפות דבש, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור, 3-4 כפות שמן זית (הפעם בחרתי בשמן זית מעולה של משק אחיה).
לערבב הכל ולשפוך מעל העוף.



במידה ונשאר מילוי ניתן לפזר מסביב לעוף בתוספת של שזיפים.

במידה ולא נשאר ניתן לחתוך מעט תפוחי אדמה ובצלים ולשים בתבנית.

לאפות בחום בינוני כשעה וחצי מכוסה בנייר כסף , ועוד כחצי שעה - שלושת רבעי שעה לא מכוסה.

בתאבון ובצלחה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה