יום שבת, 13 בינואר 2018

המתכון המושלם לארוחה מענגת בימי החורף - גולש נימוח וטעים במיוחד

בימי החורף הקרים בני הבית מאוד אוהבים אוכל מנחם ומהו אוכל מנחם אתם שואלים? אצלינו זה בעיקר תבשילי קדרות, מרקים סמיכים, עוגות בחושות ופינוקים נוספים.

הפעם ברצוני לשתף אתכם במתכון חלומי לגולש נימוח ורך במיוחד, טעים ועשיר בטעמים שרק אם תכינו תבינו על מה אני מדברת, אז שנתחיל?

המצרכים:
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
10 שיני שום חתוכות לקוביות
2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1 ק"ג בשר מספר 6 חתוך לקוביות
קופסת שימורים עגבניות מקולפות וקצוצות
והפעם הפתעתי גם עם 2 כוסות מיץ עגבניות מבית פרימור

תבלינים: פפריקה מתוקה בשמן, מלח, פלפל, מעט סוכר, אבקת מרק עוף , מי שאוהב כמון מוזמן להוסיף .


אופן ההכנה:
בסיר עם שמן זמן (בנדיבות) לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את השום כתוש ולערבב היטב, להוציא ולהניח בצלחת.
באותו השמן לטגן את קוביות הבשר עד שמשנה את צבעו, להוסיף את הבצל והשום ולערבב היטב, להוסיף את כל התבלינים ולערבב.
להוסיף את הירקות ,העגבניות המשומרות ומיץ העגבניות, לערבב ולבשל על אש קטנה כחמש דקות, להוסיף מים עד לכיסוי ולערבב היטב, לבשל על אש נמוכה כשעה, מידי פעם לערבב קלות ולראות אם חסרים מים, במידה וכן להוסיף עוד מעט.
 

להגיש על מצע של פירה ולהתענג.

כפי שציינתי מעלה הפעם באופן שונה מתמיד בחרתי להשתמש במיץ עגבניות של פרימור, דבר שלדעתי הוסיף מאוד לטעמים המופלאים של הגולש, נסו והתענגו.



תגובה 1:

  1. אני מאוד אוהבת גולאש עם פירה. זה האוכל שפעם היו מכינים. לא היה מבחר כמו היום. אבל הכי טעים.ניראה מעולה

    השבמחק