יום שבת, 13 בינואר 2018

מסעדת LEGEND משיקה את תפריט החורף 2018 בניצוחו של השף ניקיטה רוזבוזוב


ביום הסוער של החורף שהחל שבוע שעבר הוזמנו לאירוע השקת תפריט חורף 2018 של מסעדת LEGEND  השוכנת במלון DAVID TOWER בנתניה-מבית מותג הבוטיק היוקרתי Mgallery By Sofitel של רשת ACCOR העולמית- תפריט החורף הינו מבית היוצר של השף ניקיטה רוזבוזוב (לשעבר השף של מסעדת הרברט סמואל, מלון ריץ קרלטון הרצליה).



המסעדה האלגנטית והמרהיבה ביופייה מהווה מסע של טעמים ותרבויות, פיוז'ן של שילובים יצירתיים והשפעות ממזרח ומערב, משלבת בין המטבח האירופאי הקלאסי, הבישול הים תיכוני עם מרכיבים מקומיים, לבין השפעות ממטבחים מודרניים.



התפריט החדש והייחודי מבטא את סיפור המלון- מסעות הסולטאן דאוד פאשה ברחבי הימים של העולם העתיק וההשפעות הקולינריות שהביא עימו לממלכתו, וכך נולדה חוויה קולינרית חדשה, כשרה ויצירתית.



לתפריט נכנסו מנות חדשות, והוא מחולק לפי קטגוריות של: התחלה בלג'נד, דליקטסן, קמח, מים ומה שביניהם, מה שהדייג תפס, ומן המרעה.

את הארוחה פתחנו עם מבחר מנות ראשונות שכל אחת הייתה מוצלחת יותר מקודמתה:

לחם הבית, זיתים וסקורדיליה - לחם חמים, טעים וקריספי כזה שתרצו להמשיך ולנשנש ללא הפסקה, זיתים מצוינים במבחר טעמים וממרח חלומי המכיל שקדים, שום ותפוחי אדמה- ממרח מעניין בטעמו ובמרקמו:



כרובית צלויה אחרי הגשם- כרובית צלויה, עלים ירוקים וקרם שום שחור- כרובית מעניינת בטעמה, מצד אחד מנה שכביכול לא מתיימרת אך מנגד טעימה להפליא:



סלט ירוק של חורף- מגוון חסות, וינגרט, שורשים ופירות הדר- סלט פרשי ורענן המשתלב מעולה עם שאר המטעמים:



סלט ארטישוקים ופטריות פרא- פטריות מוקפצות עם ארטישוק על קרם ארטישוק ירושלמי- סלט מעולה כזה שיגרום לכם להמשיך ולאכול גם אם תרצו להפסיק, הפטריות והארטישוק מוקפצים קלות מה שמותיר להם את הטעם המופלא שלא הופך לסמרטוטי מידי- אל תוותרו על המנה הזו:



טרטר סלמון- סלמון קצוץ עם ירקות טריים וחלב שומר- מנה מדהימה ומעניינת מאוד, מרעננת ומפתיעה - חגיגת טעמים מופלאה:





ניגרי ים תיכון- דניס טרי, בורגול, עלים ירוקים ותבשיל עגבניות- מנה מעניינת מאוד עם טוויסט ים תיכוני הדומה לקובה ניא שאנו מכירים:



לחמג'ון טלה- טלה מפורק מהעצם על פיתה טורקית,טחינה ביתית ועלים ירוקים- מאחר והיה לנו תפריט עשיר בטעמים ויתרתי על המצע והתענגתי על הטלה המפורק - נימוח ורך- טעיםםם:




פילה דניס ניוקי חורפי- דניס צרוב, ניוקי ופטריות מלך היער- מנה מצויינת , דג טרי מאוד, צרוב קלות אשר נותר רך ועסיסי לצד ניוקי ופטריות נימוכות ונפלאות- ביס משולב בכל הטעמים יצר לונה פארק של טעמים בחיך:



סלמון על דרך המשי- סלמון, סטיקי רייס וירקות פריכים- גם כאן כמנה הקודמת, הדג טרי, עשוי היטב עם שילוב מדוייק של טעמים, מנה מצויינת אשר כבר ניסיתי לחקות ולהכינה בבית:


סינטה צלויה- ירקות שורש בציר בקר- מנה עסיסית ומיוחדת, מנה גדולה מאוד המתאימה לזוג שרוצה לחלוק, הבשר עשוי בדיוק במידת העשייה המתבקשת, בשר איכותי ונפלא:





 עופיון חצוי על ראגו של חורף- עופיון על תבשיל של פריקי- את המנה הזו כבר לא טעמתי אך שותפי לשולחן התענגו:



המבורגר שיכור ומעושן- בשר בקר, תפוח ביין לבן, ברוטב מעושן- גם את המנה הזו לא דגמתי מאחר וכבר ממש לא הצלחתי לאכול אך שותפי לשולחן התענגו וטענו כי מדובר בהמבורגר עסיסי, איכותי ובעל שילוב טעמים מעולה:





קינחנו במספר קינוחים מרהיבים וטעימים, כולם פרווה אך יחד עם זאת מפתיעים במרקמם וטעמם:






בבר המסעדה מגוון עשיר של משקאות איכותיים לצד קוקטיילים ייחודיים להשלמת הארוחה.





במסעדה מוגשות ארוחות בוקר עשירות ומפנקות ותפריט ערב מרתק המשלב בין מסורת ים תיכונית לביסטרו צרפתי; ומנות קלאסיות מהמטבח הישראלי העכשווי.



ממליצה בחום! כשאתם מחפשים מסעדה אלגנטית, מיוחדת ומוקפדת זה המקום.

מלון DAVID TOWER
המלך שלמה 8, נתניה 

אין תגובות:

פרסום תגובה