יום שישי, 26 בינואר 2018

וופל בלגי מפתיע במיוחד

השבוע קיבלתי להתנסות קמח כוסמין לבן - הדבר הראשון שמיד קפץ לי לראש זה להכין לחמניות שכבר הכנתי מספר פעמים ונחלו הצלחה מרובה אולם בחשיבה מחודשת החלטתי להפתיע את הילדים והכנתי קינוח מפנק עתיר טעמים ויחד עם זאת בריא- הכנתי להם וופל בלגי ואם להודות באמת יצא הטעים ביותר שאכלנו עד היום.


מקור המתכון הינו של קרין גורן עם שינויים שלי:

המצרכים:
2 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר
1 כוס קמח כוסמין
0.5 כוס קמח לבן
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
בקערה טורפים את המרכיבים הרטובים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים, שופכים לתוכה את תוכן קערת המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
משמנים מולטי קייק ו/או מחבת וופל בלגי ומחממים היטב , שופכים רבע מהתערובת ואופים/מטגנים היטב עד לקבלת גוון זהוב.

מגישים עם חמאה ומייפל, גלידה ו/או אבקת סוכר (כפי שהילדים שלי ביקשו באותו הערב) ומתענגים.

על קמח כוסמין לבן של 'הטחנות הגדולות של א"י':



קמח כוסמין לבן מיוצר מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה. הקמח נטחן מאנדוספרם הגרעין. הקמח מושק בימים אלה באריזה חדשה והוא מצטרף לקמחים האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה – השייך ל"סדרה הבריאה" שפיתחה הטחנה. 

לכוסמין יתרונות תזונתיים רבים כמו גם תרומה לטעם המאפה.

הכוסמין עשיר בחלבון, ויטמינים מקבוצהB ומינרלים, ובעל ערך גליקמי נמוך לעומת החיטה המודרנית. שימוש בכוסמין יניב מאפה בעל טעם אגוזי עדין, מתקתק וייחודי.

קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד.

ניתן להשתמש במקום קמח לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1.

למידע ולמתכונים נוספים:







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה