יום ראשון, 21 בינואר 2018

אנטיפסטי מושלם עם הפתעה קולינרית

אני מאוד אוהבת הפתעות קולינריות, אוהבת להפתיע עם מרכיבים שאנשים לא מכירים ובזכות כך "עפים" על המטעמים שלי, כך היה גם אמש כשאירחתי לארוחת צהריים ואחד מהמטעמים שכיכב על השולחן היה מגש אנטיפסטי שחיש מהר התחסל לו.

לפני כחצי שנה השתתפתי בקורס בישול איטלקי והכנו יחדיו אנטיפסטי, מאז למדתי להכין את המתכון המדויק והמושלם, אין אחד שלא טועם וממש "עף" עליו, יש מספר מרכיבים אשר מקפיצים את המנה ואמש בשימושי בשמן אגוזי מלך בכבישה קרה פשוט הוקסמנו מהטעמים, כן, השמן בעל טעם עשיר וריח ארומטי חזק לכן רצוי להשתמש במתינות.

אז קדימה הכינו את המרכיבים יוצאים לדרך:

המצרכים:
סלסילת פיטריות טריות
2 בטטות
2 שומר
ראש כרובית
2 בצלים
2 ראשי שום שלמים
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס
2 כפות דבש
4 כפות שמן אגוזי מלך

אופן ההכנה:
את הפיטריות להשאיר שלמות.
את הבטטה, בצל, שומר לחתוך ל-4.
את הכרובית להפריד לפרחים.

להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.




להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 250 מעלות ולבשל עד להזהבה- אם תלכו בדיוק לפני ההוראות תקבלו את האנטיפסטי המוצלח ביותר.





מעבר להיותו טעים לשמן יש מספר תכונות חיוניות שאין בשמנים אחרים:
  • חיוני ביותר לחולי סכרת, בעלי לחץ דם גבוה, אי ספיקת לב ופלקים בכלי דם, לאנשים בגיל הזהב, לסובלים ממחלות דלקתיות, חומציות גבוהה בקיבה, עצירות ועוד.
  • חיזוק מערכת החיסונית ומונע מחלות עונתיות.
  • ירידה בכולסטרול ומניעת פלקים טרשת עורקים.
  • שיפור של חילוף החומרים, שיקום מטבוליזם.
  • הגדלת הגמישות של נימי המוח וחידוש של תאים.
  • מחזק את שריר הלב ואת העצמות.
  • שיפור פעילות של בלוטת התריס.

ניתן לרכוש אצל אשר המשווק: 04-8722293

אין תגובות:

פרסום תגובה