יום חמישי, 18 בינואר 2018

פינוקי פלאפל

יום רביעי ממש רגע לפני סופ"ש המתקרב ובא אני מרוקנת את המקרר ואת השאריות שנשארו ממהלך השבוע, את ארוחת הערב נותנת לילדים לבחור, אמש הם בחרו במאכל שהם הכי אוהבים שאני מכינה עבורם- ערב פלאפלים- ארוחת ערב ישראלית, מפנקת, טעימה ומשביעה.

כן, מודה, זו התקשקשות לא קטנה, לעיתים בא לי לוותר על הרעיון אולם יחד עם זאת הם כל כך אוהבים שאני מתעלה על עצמי, משנסת מותנים, נכנסת למטבח ומתחילה בהכנות.



המצרכים:
חצי קילו חומוס יבש (מושרה במים למשך לילה)
1 בצל גדול
6-7 שיני שום
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
2 כפיות כמון
½ כפית פלפל שחור
2 כפות קמח
½ כוס מים
2 כפות טחינה גולמית של אחווה

להכנת פלאפל מתובל:
2 חופנים של כוסברה טרייה
1 פלפל ירוק חריף
3-4 גבעולי בצל ירוק
שמן לטיגון


הוראות הכנה
קולפים את הבצל וחותכים לרבעים.
קולפים את שיני השום.
טוחנים את גרגירי החומוס, הבצל, השום, הפלפל הירוק, הבצל הירוק והכוסברה (במעבד מזון טוחנים בלחיצות קצרות/פולסים).
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, כמון, פלפל שחור, קמח, טחינה ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון בעומק של כ- 3-5 ס"מ. (משאירים על להבה בינונית כדי שלא ישחים מהר והחומוס בפנים לא יתבשל)

בעזרת כלי לפלאפל מעבירים בערך כף מהתערובת ומיישרים את הצדדים עד ליצירת כדור (למי שאין, ניתן להשתמש בשתי כפות), יוצקים בזהירות לשמן ומטגנים משני הצדדים עד שהכדור משחים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. (ניתן להוסיף תיבול לשאר התערובת במידה וצריך).

מגישים חם מאוד לצד תוספות לפי טעמכם האישי לדוגמא: כרוב חמוץ, טחינה, סחוג, צ`יפס, סלט קצוץ וכו`...

בתאבון!



הפעם כפי שציינתי מעלה השתמשתי בטחינה אחווה, טחינה מעולה שאנחנו באופן אישי מאוד אוהבים- טחינה זהו מאכל לאומי אשר מתאים בכל מזג אוויר- בקיץ, בחורף, בסתיו ובאביב.


אין תגובות:

פרסום תגובה