יום שבת, 5 באוגוסט 2017

מסעדת Balena - חוויה קולינרית איטלקית



ישנן מסעדות אשר ביקור בהן גורם לי לרצות ולטוס למסע קולינרי בעקבות טעימות חלק ממנות התפריט- מסעדת Balena זו בדיוק אחת המסעדות שעשתה לי את זה.

הזמנו מקומות לערבו של יום חמישי על מנת לסגור שבוע מעייף ומתיש במיוחד (זוכרים חופש גדול?) ויצאנו לדייט רומנטי אמיתי אני והזוגי- המקום קסום ומיוחד, רומנטי, המסעדה מעוצבת יפיפיה ומוזיקת רקע נעימה מתנגנת לה ברקע, צוות מלצרים אדיב, סובלני וחייכני מקבל את פני האורחים הרבים (אל תשכחו להזמין מקומות המסעדה הייתה מפוצצת עד 0 מקום).



מסעדת Balena הינה מסעדה איטלקית המציעה תפריט עשיר במיוחד של פסטות שמיוצרות במקום, פיצות שנאפות בטאבון עד לקראסט מושלם, מבחר מנות פתיחה מרשימות (שיגרמו לכם לחזור שוב ושוב על מנת לטעום את כולו), סלטים ומנות בשריות רבות- כל המנות שטעמנו עשויות מחומרי גלם באיכות גבוהה מאוד, טריות, טעימות להפליא- בהחלט מסע קולינרי מרתק כאילו וביקרנו באחת המסעדות האותנטיות והמקומיות של טוסקנה או שמא רומא?




האמת זו הייתה אחת הפעמים שביקרנו במסעדה וממש לא הצלחנו לבחור מנה מהתפריט, כל המנות נראו כל כך טובות, כל כך מעניינות, על כן נעזרנו במלצרית החביבה והמקסימה שלנו שהמלצותיה הוכיחו את עצמן, אין לי כלל ספק כי נחזור לכאן בשנית על מנת לדגום את שאר המנות.



אז שנתחיל? למנות ראשונות הגיעו לשולחננו :



קרפצ'יו מלנזנה- חציל שרוף בטאבון עם עגבניות שרי צלויות‪ ,‬שמן זית‪,‬‬ עלי בזיליקום‪ ,‬טבעות צי'לי ירוק‪ ,‬גבינת פטה וקרעי‬ פוקאצ'ה‬- מנה חלומית, החציל שרוף עם טעם מעושן וריח מדהים, שילוב הירקות עם גבינת הפטה וקרעי הפוקא'צה הקפיצו את המנה - מנה מעט חרפרפה - מי שלא מחובבי החריף פשוט לא לשכוח לבקש מהמלצר/ית להוריד מהמנה את הפלפל החריף אולם ממליצה לא לוותר מאחר ועקצוץ החריף מקפיץ את המנה:



פולנטה ופטריות צלויות במרווה- פטריות פורטובלו, שמפיניון ויער צלויות על קרם תירס, פרמזן ומרווה- מנה מ-ד-ה-י-מ-ה - פשוט לא לוותר עליה!! אני מאוד אוהבת פולנטה אולם המנה הזו התעלתה על כולן, פשוט חגיגה אמיתית לחיך (מודה יכולה לסיים מספר צלחות כאלו):



ארטישוק פריטי ופקורינו- ארטישוק בציפוי פריך באיולי פרמזן‪ ,‬גבינת פקורינו‬ ופטרוזיליה‬- גם מנה זו כקודמתה היוותה פתיחה מרשימה לארוחה, מנה שכביכול לא מתיימרת אולם נהדרת, הארטישוק מתפצפץ לו בפה בזכות הציפוי הפריך, שילוב הגבינות והרוטב הקפיצו את המנה ויצרו חגיגה לחיך (אגב לאלו שלא אוהבים ארטישוק יש את המנה הזו גם בורסיה של כרובית):



שלושת המנות הראשונות היו נפלאות ובבקשה אל תבקשו ממני להכריע מי מהן הכי טובה מאחר וזו תהיה בחירה קשה מידי, מנוחה קצרצרה ויצאנו לדרך גם 2 מנות עיקריות גם הן בהמלצתה של המלצרית החביבה שלנו.

ריזוטו פטריות וערמונים- אורז עגול איטלקי בבישול ארוך עם פטריות פורטבלו, שמפיניון, פורצ׳יני, יער, ערמונים ופרמזן- מנה שאולי לא מצטלמת היטב אך טעימה מאוד, אחד היתרונות הבולטים שהתוספות הורגשו וכיכבו בשפע במנה ועל כן כל טעם הורגש במלואו במנה:



והשוס האמיתי- פפרדלה פילה בקר- פסטה עם פילה בקר‪ ,‬בצל סגול‪ ,‬פטריות פורטובלו‬ ‫ותרד בציר בקר ויין אדום‬- אחת המנות הטובות שאכלתי עד היום, פסטה פפרדלה טרייה עשויה במקום במרקם אל דנטה מדויק להפליא בשילוב רוטב חלומי ומעל כל העונג הזו נחו להן פרוסות של פילה בקר במידת העשייה המתבקשת- שילוב טעמים חלומי ומדויק שעושה חשק לטוס לאיטליה- אוהבים בשר? אל תוותרו על מנה זו:



למרות שבשלב זה כבר לא ממש הצלחנו לנשום הגיע לשולחננו קינוח מתוק (אם כי לא מידי), עשיר וטעים במיוחד- עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן בעלת מרקם עדין, לא מתוקה מידי וטעימה במיוחד:




ממליצה בחום על המסעדה המעולה הזו, לי אין כלל ספק כי נחזור לכאן עוד רבות (ששש, אגלה לכם שקבענו כבר עם חברים) מאחר ובאמת התפריט עשיר מאוד, מגוון וקורץ, כל המנות נהדרות, עשירות בגודלן ובטעמן, השירות מעולה, האווירה קסומה, מה צריך יותר מזה? אז הזמינו גם אתם מקומות, הנאה מרובה מובטחת לכם.

גולדה מאיר 6, חולון
03-6528528


אין תגובות:

פרסום תגובה