יום שלישי, 29 באוגוסט 2017

עוף ממולא מעולה שלא תפסיקו לזלול

אתמול בביקורי אצל הקוסמטיקאית עלתה סוגיית הבישולים לחג, שוב אותה התלבטות איזה סלטים, מנות ראשונות, עיקריות ותוספות, שוב שבירת ראש, איףףף- יצאתי ממנה עייפה אך מלאת מוטיבציה להתחיל להכין את תפריט החג, ההמלצה הראשונה שלי הינה מנה עיקרית מנצחת שתמיד קוצרת אין ספור מחמאות- עוף ממולא מדהים, אז שנתחיל?

מצרכים:
עוף שלם 
250 גרם כבד חתוכים לחתיכות בינוניות
3 בצלים קצוצים
4-5 שזיפים מיובשים
1 כוס אורז (עדיף ריזוטו עגול)
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, 1 כפית בהרט לבישול.

אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים עד להזהבה, להוסיף את הכבדים ולטגן מעט.
בסיר לבשל 2 כוסות מים עם כפית מלח, להוסיף את האורז ולבשל כ-5 דקות.
לסנן את המים .
לערבב בקערה את האורז עם הכבדים והבצלים, להוסיף תבלינים ואת השזיפים חתוכים לחתיכות קטנות.
למלות את העוף ולסגור בקיסמים טוב.

זיגוג:
2 כפות סילאן משובח, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור, כפית תערובת תיבול לגריל עוף 3-4  כפות שמן זית.
לערבב הכל ולשפוך מעל העוף.
במידה ונשאר מילוי ניתן לפזר מסביב לעוף בתוספת של שזיפים.

במידה ולא נשאר ניתן לחתוך מעט תפוחי אדמה ובצלים ולשים בתבנית.

לאפות בחום בינוני כשעה וחצי מכוסה בנייר כסף , ועוד כחצי שעה - שלושת רבעי שעה לא מכוסה.

בתאבון ובצלחה!


הפעם בחרתי להשתמש בסילאן מבית מיה- מוצר מעולה שאני כבר הפכתי למוצר הבית שלנו- יצרנית המזון הישראלית "מיה", מרחיבה את סדרת "מוצרי האפייה", ומציעה סילאן טבעי ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים. 

הסילאן עשוי 100 אחוז תמרים מובחרים. ייצור הסילאן הטבעי מתבצע בתהליך מוקפד וייחודי המבטיח שמירה מרבית על הארומה והטעמים המקוריים של התמרים ועל מרקמו המדויק של הסילאן. 

הסילאן מתאים למגוון שימושים בבישול ואפייה ומשמש תחליף נהדר לדבש עבור טבעוניים ובעלי רגישויות. מתיקותו הטבעית של הסילאן מאפשרת לו להשתלב בצורה עדינה בתבשילים ומאפים שונים.