יום ראשון, 20 באוגוסט 2017

מסעדת דולפין ים - פנינה ירושלמית

כשמציעים לי לבוא לבקר בעיר הבירה שלנו לרוב אני נרתעת, אני מיד פוטרת את עצמי בתואנה כי זה רחוק מידי ועוד ועוד תירוצים, שבוע שעבר זוג חברים הכריז וטו וקבע עבורנו ביקור במסעדת דולפין ים עליה שמעתי רבות ומיד התרצתי, החלטתי שנוסעים, כבר בנסיעה הבנתי כי טעות בידי, רק 50 דקות מהמרכז והיינו כבר בפתח המסעדה וזאת עוד לאחר חיפוש חניה קצר במקום.



מסעדת דולפין ים חוגגת בימים אלו יובל שנים (די נדיר בענף המסעדנות בארץ), בשנת 1967 פתחה לראשונה את שעריה והייתה למסעדה הישראלית המזרחית הראשונה שנפתחה בירושלים ברחוב סלאח א'ין , עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה סגרה את שעריה ועברה לתל אביב עד לתחילת שנות האלפיים, אז עשתה דרכה חזרה לירושלים ומאז ועד היום מסעדת דולפין ים שוכנת במרכז העיר, המסעדה גדולה ומשתרעת על כ-300 מ"ר עם כ-150 מקומות ישיבה (בשלושה חללים עיקריים- חלל מרכזי עורפי עם כ-50 מקומות ישיבה באווירה אינטימית, קומת גלריה לאירועים פרטיים או עסקיים וכ-35 מקומות ברחבה החיצונית), האווירה במסעדה נעימה ומזמינה מאוד, עם מוזיקת רקע, שירות מוקפד ואיכותי, סובלני וסבלני, לא בכדי בין לקוחותיה הקבועים והמזדמנים נמנים שחקנים וזמרים מהארץ ומהעולם, פוליטיקאים, אנשי ביטחון, משפט ואקדמיה ועוד- רצוי להמליץ מקום מראש.



בתפריט נוכל למצוא מגוון דגים ופירות ים (טריים מידי יום), בשרים משובחים (לא מובן מאליו למצוא בשרים איכותיים במסעדת דגים), פסטות, מנות צמחוניות/טבעוניות ומנות ילדים, קינוחים ומבחר יינות איכותיים עליהם נדבר עוד בהמשך.

כפי שציינתי מעלה בימים אלו המסעדה חוגגת 50 שנות קולינריה ולשם כך משיקה יין לבן רוסאן ויונייה בציר 2015 בשיתוף יקב אורטל- היין נוצר עבור המסעדה יחד עם מושיקו לוי (הבעלים של המסעדה- דור שלישי במסעדה) חובב ומבין ביין שחיפש יין מיוחד לרגל המאורע.



אז שנתחיל? למנות פתיחה הגיעו לשולחננו מבחר מנות טריות, רעננות וטעימות:

פוקצ'ת הבית- רכה, חמה וטעימה עם גרגירי סולת אשר מעניקים למנה קריספיות מעניינת:



מבחר סלטי הבית כולם ככולם טריים, פרשיים וטעימים מאוד: טחינה ביתית, סלק מתקתק, כרובית מטוגנת, כרובית עם מבחר ירקות וחמוציות, גזר ועוד ועוד- סיימת את הסלט? בלי שתשימו לב תנחת לכם צלוחית חדשה על השולחן:



מנת ספיישל- כבד אווז ברוטב שמנת ותאנים- מנה חלומית, חיש מהר שמעתו את צקצוקי הלשון שלנו וקריאות העונג:





עוד מנת ספיישל שהזמנו בהמלצתה של המלצרית החביבה תאנים טריות עם סשימי דג וגבינת רוקפור- מנה חלומית, שילוב של מתקתקות הפרי עם חריפות הגבינה ומליחות הדג יצרו ארומה נפלאה:




קרפציו לוקוס טרי ומרענן, גם מנה זו בעלת מתינות ושילוב טעמים נהדר:




למנות עיקריות הזמנו:

הגברים שבחבורה הזמינו פלטת בשרים זוגית שכללה: 2 שיפודי אנטריקוט, 2 שיפודי פילה בקר, 2 צלעות טלה ו-4 קבבוני טלה- פלטה עשירה בטעמים, כל הבשרים איכותיים מאוד, טריים, עשויים במידת העשייה המדוייקת , ניכר כי הגרילמן בהחלט יודע את עבודתו, המנה הוגשה עם תפוחי אדמה אפויים, רכים ונימוחים:





אני התלבטתי בין מבחר מנות הדגים ובהמלצתה של המלצר המקסים הזמנתי בייבי מרלן- מנת דג טורף מטוגן- דג טורף החי במעמקים שהופך למנה בשרנית ועסיסית כאחד- המנה גדולה מאוד ובהחלט לדעתי מתאימה אף לזוג- למי שכמוני לא אוהב את ריח הדגים המנה הזו להיט:



חברתי הזמינה פילה דניס צרוב על הגריל- מנה קלה, נטולת יומרות ושומנים, בשרנית וטעימה מאוד:



קינחנו בעוגת שכבות שילה : בראוניס, קרם קפה וריבת חלב- עוגה מתקתקה במתינות ושילוב השכבות יחדיו יוצרים קינוח עדין וטעים במיוחד:


עוגת גבינה אפויה - ללא יומרות אך טעימה להפליא:



המסעדה פועלת בכל ימות השבוע
תפריט עיסקיות מוגש מידי יום א'-שישי כולל, בין השעות 12:00-17:00 

שעות הפעילות: א - ש 12:00 - 23:00

דולפין ים - שמעון בן שטח 9, ירושלים

‏02-623-2272‏

















אין תגובות:

פרסום תגובה