יום ראשון, 27 באוגוסט 2017

פסטה ביתית במינימום מאמץ ובמקסימום טעם

אשתף אתכם בוידוי אישי, לפני כשנה קיבלתי מתנה מכונת פסטה, חיש מהר היא אוחסנה כלאחר כבוד במטרה שיום יגיע ואעבור את המכשול וגם פסטה ביתית אכין לבד, כן, יש שירימו גבה ויטענו כי זה קשה מידי ואולי אף לא מצדיק את המאמץ אבל אם להודות באמת אין כמו פסטה ביתית.


אז שבוע שעבר ממש רגע לפני שבת הגיע משלוח של הטחנות הגדולות אשר משיקה בימים אלו את קמח "סמולינה דורום איטלקית" המיוצר מחיטת דורום איכותית מסוג צהוב מעולה (Top Gialla), ומתאימה להכנת מתכוני פסטה מעולים!

הדורום היא חיטה קשה, עשירה בחלבון ובגלוטן. גרעיני הדורום נטחנים בטחינה גסה לסמולינה. לדורום עמידות גבוהה בבישול ולכן היא מתאימה במיוחד להכנת מנות פסטה: פסטה רגילה במגוון צורות, רביולי, טורטליני, לזניה ועוד. הדורום בעלת צבע צהוב חזק המקנה לפסטה את צבעה.

אז הפשלתי שרוולים, הורדתי את האבק ממכונת הפסטה ויצאתי לדרך, התוצאות לא איחרו להגיע וכולם התלקקו והכריזו שמהיום אוכלים רק פסטה ביתית טרייה.

המצרכים לבצק:

1 ביצה
4 חלמונים
½ כפית מלח
250 גר' קמח סמולינה דורום איטלקית
כפית שמן זית

אופן ההכנה:
לשים יחד את כל המרכיבים ועוטפים בניילון נצמד, רצוי להשהות במקרר כשעה.
באופן אישי לדעתי כדאי ללוש את הבצק ביד ולא במערבל אולם בהחלט ניתן לעצלנים שביננו.

כל פעם קורצים עיגול של בצק ואת היתרה עוטפים בניילון נצמד.

מקמחים את משטח העבודה בקמח ומתחילים לרדד מעט ואז מעבירים את הבצק במכונה, מתחילים מהמרווח הרחב ביותר ובכל פעם יורדים בדרגה אחת, בכל העברה במכונה מקמחים מעט את הבצק בקמח על מנת שיהיה גמיש, מעבירים את הבצק עד לקבלת בצק דק, גמיש ונעים לעבודה.

עכשיו מחליטים מה עושים איתו- לזניה, רביולי או פטוציני- כל אחד ומה שחשקה נפשו, אנחנו הפעם בחרנו בפטוציני מדהים ברוטב שמנת ופיטריות.

ועכשיו המתכון לרוטב:
המצרכים:
שמנת מתוקה
4 שיני שום כתושות
1 חבילת פטריות שמפניון טריות וקצוצות
1/2 כוס חלב
אגוז מוסקט
פלפל גרוס (אופציה, אצלי הם לא אוהבים אז לא מוסיפה)
מלח

אופן הכנה:
מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית לאחר מכן מטנגים מעט את הפטריות עד שהן מקבלות צבע זהוב ומתכווצות מעט.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
מוסיפים את שמנת מתוקה ואת החלב ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את המוסקט, המלח והפלפל. 

מוסיפים לקערת הפסטה המסוננת, מגישים חם.

אני באופן אישי הוספתי מעט בזיליקום חתוך גס וזה הוסיף ארומה נהדרת, ממליצה.



אז כן, זו קצת עבודה אבל זה שווה את המאמץ, הפסטה טעימה במיוחד ונזללה עד תום, לעצלנים שביננו ניתן להכין בצק ולהקפיא ואז רק לרדדו.
לא יודעת מתי תהיה הפעם הבאה אבל בהחלט תהיה כזו.

למי שמעוניין לדעת באיזה קמח השתמשתי מצרפת תמונה.


מחיר מומלץ לאריזת "סמולינה דורום איטלקית": 14-10 ש״ח (לאריזה של 1 ק"ג). 

להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, סופר ספיר, ל.א.ב.ל, לחם ברויטמן אילת, לחמון, שהרבני (כפר סבא), הארץ הטובה בהרצליה, בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.










אין תגובות:

פרסום תגובה