יום חמישי, 24 באוגוסט 2017

רשת המסעדות DEDA והפעם ביקרנו בסניף ראשון לציון

אנחנו מאוד אוהבים לחקור מטבחים שונים-  אוהבים לחקור את התרבות, את הטעמים, את הניחוחות, הפעם במסגרת חיפושי המטבחים השונים בחרנו לסעוד במסעדת DEDA השוכנת בראשון לציון - המסעדה מתמחה באוכל גיאורגי אותנטי המשלב בתוכו את המטבח הישראלי המודרני.

בהגיענו לרחוב הרצל בראשון לציון נראה כאילו והמסעדה הינה מסעדה קטנה אולם בפותחנו את הדלת נגלתה בפנינו מסעדה רחבת ידיים, עשירה בצבעים וחמימה להפליא, נראה כאילו והגענו לסלון של משפחה גיאורגית אותנטית , התקבלנו בסבר פנים חמות וכעבור מספר דקות קצרות ביותר כבר הרמנו כוסית לחיים.

אבל רגע לפני כן אספר לכם בקצרה על המסעדה, פירוש המילה "DEDA" הינו אמא בשפה הגיאורגית המסמלת משמעות עצומה במטבח ובחיינו בכלל, בדומה לאמא שמעניקה תחושת ביטחון, חמימות, נוחות, תרבות ומכל טוב כך גם צוות המסעדה, השירות כאן הינו ללא תחרות, אדיב, סבלני, סובלני, מהיר וחמים.

שף המסעדה ממוצא גיאורגי וניכר שהוא מכיר כל מתכון ומתכון לעומקו, הכל מוקפד מאוד, מתובל במתינות, כל מנה מוצלחת מקודמתה ומוגשת במנות גדולות ועשירות, מה שבטוח זה שכאן תצאו שבעים!

בכל הסניפים שמים דגש על היצירה הקולינארית מהמטבח הגיאורגי יחד עם אווירה, חוויה ושירות ברמה הגבוהה ביותר. בתפריט המוקפד והאותנטי מצאנו אמש מאפים מסורתיים, בשרים עסיסיים, מנות אותנטיות מהמטבח הגיאורגי המודרני אשר מוגשות בעסקיות צהריים, משלוחים וארוחות ערב עם תפריט אלכוהול משובח להשלמת החוויה.




את הארוחה פתחנו כאמור עם בירה מקומית וכוס יין לבן גיאורגי טעים בצורה יוצאת דופן (ותאמינו לי כי אני מאוד בררנית במה שנוגע ליין שלי).



התייעצות קצרה עם המלצר המקסים שלנו ויצאנו לדרך עם מבחר מנות:

דגים מלוחים אשר עם תפוחי אדמה צרובים ואפויים, חמים ונימוחים- פעם ראשונה שאני אוכלת דגים מלוחים ללא לחם אלא בשילוב של תפוחי אדמה והאמת? שילוב מנצח- מנה עשירה מאוד, גדולה וטעימה, הדג טרי מאוד- אליפות, מנה כזו לצד המשקה האלכוהולי ואנחנו מסודרים:




חמוצי הבית: מלפפון חמוץ וכרוב עם גזר- טעים, פתיחה מרעננת ומפנקת:



פחאלי- גלילות חציל במילוי אגוזי מלך ופחאלי של סלק אדום- יצא לי לדגום לא אחת מהמנה המסורתית הזו אך בהחלט זו הוכתרה כמוצלחת ביותר- מנה עדינה מאוד, בטעמים מתונים, מנה נדיבה מאוד- אל תוותרו:




חינקלי- 5 יחידות של כיסוני בצק מבושלים במילוי בשר- גם מנה זו טעמתי באין ספור מקומות אך כאן המנה מדהימה ועולה על כולן מספר דרגות, הבצק דקיק ולא כבד מידי, המילוי מדהיםםםם בתיבול מינימליסטי- ממש מצטערת שלא לקחתי משלוחה הביתה- אל תוותרו:




חצ'פורי מיגרולי - בצק פריך עגול על בסיס יוגורט במילוי תערובת גבינות עם שיכבת גבינה - כחובבת בצקים מושבעת אין כלל ספק כי מנה זו הינה חגיגה עבורי, הבצק קריספי ופריך מאוד, במילוי גבינות חלומי ומדויק מאוד ואף מוקרם עם שכבת גבינות נוספת - חגיגה אמיתית :




אם להודות באמת בשלב הזה כבר לא ממש הצלחנו לנשום אולם המלצר המקסים שלנו לא וויתר והכריז כי אנו חייבים לטעום עוד מנה והפעם מגזרת המנות העיקריות - חשלמה - בשר עגל מבושל ב11 סוגי ירק, עשיר וריחות מדהימים, אם להודות באמת אני אפילו לא ידעתי שקיימים 11 סוגי עשבי תבלין ונדהמתי מהשילוב החלומי של הטעמים והארומה, אני שבאופן כללי לא חסידת הבישולים זללתי בהנאה צרופה את המנה:





קינחנו עם קינחנו עם עוגת נפוליאון- עוגה מסורתית גרוזינית עם מתכון משפחתי עתיק- קינוח טעים מאוד, בצק עלים מגולגל ובתוכו קרם נימוח ולא מתוק מידי , קינוח מושלם לארוחה מושלמת:




לסיכום, יכולה להעיד כי זאת המסעדה הגיאורגית הטובה שביקרנו בה, כל מנה הייתה מוצלחת מקודמתה, כל חומרי הגלם כאן טריים ובאיכות גבוהה, השירות יוצא מן הכלל והאווירה נעימה מאוד, ממליצה בחום לכו תבקרו, הנאה מרובה מובטחת לכם, לי אין כלל ספק כי נחזור לכאן עוד רבות, המחירים נוחים ומותאמים לכל כיס.

ורגע לפני סיום, כדאי מאוד לעשות כרטיס מועדון המקנה המון מבצעים והטבות:

יש משלוחים!!!

הרצל 75, ראשון לציון 
ימי פעילות א' - ש' 12:00 - 24:00,
טלפון: 1-700-700-165

אין תגובות:

פרסום תגובה