קולקציית יינות חדשה ל'היוצר' לקראת החגים
חגי תשרי עוד כבר בפתח, אז מה נשתה בערב החג? בדיוק על שאלה זו אני עונה בפוסט הבא והפעם אתייחס ליינות המעולים מבית היוצר.
בציר משובח נוסף מיקב היוצר. היקב, שכרמיו משתרעים משפלת יהודה בחבל לכיש ועד אזור הגליל בצפון הארץ, משיק בימים אלו שני יינות חדשים: Special Edition, יין רוזה, ואת Lyrica Harmony – יין אדום יבש. היקב ישווק השנה 5 מיליון בקבוקים שישווקו בישראל, באירופה ובארה"ב.
Special Edition
יין רוזה, בעל מרקם השופע ניחוחות של הדרים אשכולית אדומה. בטעם פירותי, עדין ומאוזן. יין מלא חיים ומרענן ומתאים לארוחות סוף הקיץ והחגים. מכיל 12% אלכוהול, כשר. מחיר לצרכן - 69 ₪. בהשגחת בד"ץ עדה חרדית והרבנות הראשית מעלה אדומים. ניתן להשיג ברשתות השיווק המובילות:, מגה בעיר, יינות ביתן, רמי לוי, יוחננוף, אושר-עד וחנויות יין מובחרות.
יינן היקב, אמן היין הצרפתי, פיליפ ליכטנשטיין, שלמד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה: "המטרה המוצהרת היא לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. כל היינות עברו מגע ארוך מאוד עם עץ אלון, אולם עברו תהליכים של בחירת סוג וגיל החביות בכדי לשמור טעמי החבית, אך לא למחוק את ביטויו של כל זן וזן.'
Harmony
יין אדום יבש, מסדרת Lyrica, יצירה אישית של היינן פיליפ ליכטנשטיין, שמשלבת גוונים מרתקים של טעמים היישר מהטבע, רבדים רבים של צבעים, ריחות וטעמים באיזון מרגש בכל לגימה. היין הופק משילוב של ענבי קברנה סוביניון ומרלו שגדלו באדמת הגליל העליון, העשירה במינרלים, יחד עם ענבי פטיט ורדו וקברנה פרנק שגדלו תחת השמש של הרי יהודה. היינות הועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 24 חודשים. היין בעל גוף מלא, בגוון אדום ובהרמוניה של טעמים. מכיל 13.2% אלכוהול, כשר. מחיר – 110 ₪.
Harmony, מצטרף אל הסדרה היוקרתית Lyrica, הבנויה על זנים ים תיכוניים בעיקר "צרפתיים". בשלושה יינות 'זנים טהורים' ויין אחד שהנו ערבוב של שלושת הזנים של דרום צרפת. רוב היינות מכרם יחידני. הסדרה כוללת מספר זנים מובחרים- ארגמן, (סירה, מורבדר, GSM גרנאש-סירה-מורבדר). לאחר ריסוק הענבים הם קוררו והושרו בתנאי קור תוך שהם נשארו במגע עם הקליפות למשך כ-3 שבועות. היין יושן בחביות עץ אלון למשך 24 חודשים.
יינן היקב, אמן היין הצרפתי, פיליפ ליכטנשטיין, שלמד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה: "המטרה המוצהרת היא לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. כל היינות עברו מגע ארוך מאוד עם עץ אלון, אולם עברו תהליכים של בחירת סוג וגיל החביות בכדי לשמור טעמי החבית, אך לא למחוק את ביטויו של כל זן וזן.'
גיא אדרי, מנכ"ל יקב היוצר: "אנחנו מייצרים יינות פרימיום במחירים הוגנים. היוצר ממשיך להפיץ את בשורת היין הישראלי המשובח ברחבי העולם. החל מהשבוע התחלנו
לייצא גם לארה"ב, בעקבות השוק האירופי והסיני בהם אנו פועלים בהצלחה מזה כשנה."
יקב היוצר, הוקם ב-2015, בהשקעה של כ-7.5 מיליון ₪. הכרמים, המשתרעים על פני מאות דונמים משפלת יהודה, חבל לכיש בדרום ועד אזור הגליל בצפון הארץ, צפויים להפיק כ- 650 אלף בקבוקים בשנת ,2017 וכמיליון בקבוקים בשנת 2018. המסע בעקבות יין היוצר החל לפני כשבע שנים במוחו וליבו של אמן היין הצרפתי, פיליפ ליכטנשטיין, שלמד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה. ליכטנשטיין עלה לארץ עם חלום אחד להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים. בתחילת שנות האלפיים, הוביל ליכטנשטיין את מהפכת האיכות ביקבי כרמל, ובשנים האחרונות עמל ליכטנשטיין, יחד עם משפחת שור בעלי יקב ארזה, מהיקבים הוותיקים בארץ על מהפכת איכות נוספת ליצירת יין פרימיום חדש ויצירתי. ויצר סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים - תיכוניים ייחודיים, שזכו לפרסים בארץ ובעולם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה