על החקלאות הישראלית אני מדברת הרבה לאחרונה. אם יש משהו "טוב" שיצא מתקופת הקורונה זה החשיפה שלי לחקלאות הישראלית. אם פעם חשבתי שהירקות והפירות שאני צורכת בסופר הם איכותיים הלוא שכיום מבינה כי אין בכלל מה להשוות. הטיב, האיכות , הטריות כל אלו שמורים אך ורק לחקלאות הישראלית המקומית שלנו והפעם אני רוצה לשתף אתכם בחוויה שלי עם הירקות של אביגד שהמוטו שלהם היום קוטפים מחר אוכלים.
אז איך הכל התחיל? מתן וענת אביגד, מתגוררים במושב עידן שבערבה התיכונה. הרעיון הראשוני של הזוג היה להקים משק חקלאי ולהתפרנס ממנו. הגשמה, ציונות, חיבור לאדמה, אמונה בחקלאות בת קיימא – חקלאות המיטיבה עם האדמה ומשמרת את קיומה, כל אלו דחפו אותם להתחיל, ודוחפים אותם בעיקר בימים אלו להמשיך.
במהלך שנת 2019 התחילו להכין סלים של ירקות אורגנים טריים ישר מהשדה. זה התחיל במעגל החברים ולאט לאט הביקוש עלה והחלו להכין סלים אורגניים במספר תצורות . הסלים כוללים מגוון ירקות אורגנים : פלפל צבעוני, עגבניות, עגבניות שרי צבעוניות, פלפל שושקה מתוק, מלפפונים, בצל, קולרבי, סלק ועוד. כאן משווקים את הסלים האורגנים בהרכבי ירקות שונים. בלי כניסה ויציאה מקירור, בלי תיווכים, בלי סיפורים.
היום קוטפים - מחר אוכלים.
אנחנו קיבלנו משלוח עמוס כל טוב- ארגז גדול מיקס שכולל:כ 9 ק"ג של ירקות אורגניים ,צבעוניים וטריים הישר משטחי הגידול. בכל ארגז נמצא מבחר ירקות סופר סופר טריים ביניהם: מלפפונים, עגבניות, עגבניות שרי, פלפלים , שושקה, סוויטביט, קולרבי , עלי סלק , מבחר חסה.
קבלו הצצה ותראו גם אתם כמה הכל טרי, כמה הכל מבריק ואיכותי:
אידאלי למי שמרבה לעשות שימוש בירקות טריים, אוהב לבשל ולטעום טעמים חדשים.
חייבת לתת לכם הצצה גם לאיך הארגז בדיוק הגיע, הכל עטוף יפה בשקיות נייר:
ראשית חייבת לציין כי את טיב הסחורה, הכל ברמה סופר גבוהה, הכל כל כך טרי , טעם הירקות האורגנים שונה לחלוטין ממה שאנו מכירים ולכן אני מאוד אוהבת, אצלינו בבית אוכלים המון פירות וירקות ושמחים להכיר חקלאים שיודעים לטפל היטב בירקות ולשווקם בדיוק כמו שצריך ללא קירור, ללא תיווך.
איך שהתקבל המשלוח מיד הבת שלי הכריזה- "אמא אני רוצה טבחה בסלק" , אם היא רוצה היא תקבל, מצרפת לכם מתכון שתוכלו להכין גם אתם ולהתפנק:
המצרכים:
חבילת עלי מנגולד קצוצה
רבע כוס שמן
שום כתוש
בצל שלם קצוץ דק
קילו בשר צלעות או אוסבוקו
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1 כוס שעועית לבנה מושרית
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום, אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה:
ראשית מתחילים עם השמן הירוק:
מטגנים רבע כוס שמן עם עלי המנגולד הקצוצים כרבע שעה על אש נמוכה. השמן הופך לירוק והעלי מנגולד מקבלים גוון שחור, זה בסדר, מקררים היטב וטוחנים עם בלנדר מוט.
בסיר רחב מטגנים את הבשר עד לסגירה. מוציאים ומניחים בצד. באותו השמן מוספים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום כתוש ומערבבים היטב, מוספים את התבלינים ומערבבים, מוספים כוס מים חמים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבשר, את תפוחי האדמה והשעועית לבנה , מוסיפים את השמן הירוק (בשמן יש גם חתיכות של עלי המנגולד) ומוסיפים מים עד לכדי כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות. מפזרים קצת כוסברה לקישוט ומגישים עם קוסקוס.
באופן אישי אני מכינה את זה ביום חמישי וביום שישי כשעתיים נוספות שמה על הפלטה מה שמעניק עוד יותר טעמים מושלמים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה