יום שני, 7 בדצמבר 2020

ערב פיצות מפנק וטעים- היש מושלם מזה

כאשר אני שואלת את ילדי מה ירצו לארוחת ערב כולם במקהלה צועקים "פיצה", זה המאכל האהוב על כולם והפיצה שלי פשוט מושלמת, הבצק סופני, הרוטב מושלם, הגבינה והתוספות מוגשים בנדיבות וכל אלו מתמזגים יחדיו לביס מושלם- היש טוב מזה? 

רגע לפני שהכנתי את הפיצה השבועית הגיע משלוח חגיגי שכלל בין היתר את שמן הזית של משק אחיה, מיד ידעתי שאת המתכון הפעם אנסה עימו מה שהקפיץ לטעמי את הפיצה פלאים. השמן פשוט מושלם.

אז שנתחיל?

לבצק:
קילו קמח
כף מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
1/4 כוס שמן זית של משק אחיה
650 מ"ל מים פושרים


ללוש היטב את כל החומרים ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי, אל דאגה הבצק מעט דביק אבל הכל בסדר , לשמן מעט את הבצק ולכסות בניילון נצמד.
קבלו הצצה לבצק לאחר שעת התפחה.



בינתיים נכין את הרוטב:
רבע כוס שמן זית 
2 רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
שום כתוש
תבלין לפיצה
מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה,מעט סוכר
חצי כוס מים

תוספות: טונה, פלפל חריף, רצועות בצל, פיטריות טריות, תירס, זיתים, גבינה בולגרית ועוד...

לטגן שום כתוש עד להזהבה קלילה, להוסיף עגבניות מגורדות, תבלינים, רסק עגבניות, סוכר ותבלינים, לערבב היטב, להוסיף מים ולבשל על אש קטנה כחמש דקות.

אם אוהבים רוטב חריף ניתן להוסיף פפריקה חריפה ו/או פלפל צילי גרוס.

אופן ההכנה:
לשמן תבנית פיצה ו/או תבנית של תנור עם שמן זית (בנדיבות), ניתן לפזר מעט קמח תירס (אני באופן אישי ויתרתי וזה יוצא מעולה גם כך), לרדד היטב את הבצק ולשטח בתבנית (תרדדו דק מאחר וזה ממשיך לתפוח), למרוח את הרוטב, תוספות וגבינה צהובה מגורדת.



לאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה- אל תשכחו להגיש חם:


קבלו הצצה לתחתית הקריספית והזהובה:


אז כפי שציינתי מעלה קיבלתי את השמן זית של משק אחיה ופשוט התאהבתי בו ולא בכדי, הוא פשוט מושלם.

שמן הזית המשובח של ראשית העונה מגיע למדפים- "משק אחיה" משיקה מהדורה מיוחדת של שמן הזית הטרי והמודגש ביותר בשנה:

שמן זית ראשית המסיק




שמן זית של "ראשית המסיק" הינו שמן צעיר בעל גוונים, טעמים וארומות מודגשים, המאפיינים את שמן תחילת המסיק בו הטעמים וערכי הבריאות בשמן בשיאן • שמן "ראשית המסיק" של משק אחיה ישווק במהדורה מיוחדת בבקבוקי 750 מ"ל וישווק ברשתות גם במסגרת חג החנוכה

יצרנית שמן הזית הישראלי המובחר "משק אחיה", המתמחה בייצור שמן זית הנחשב לשמן הזית הטוב בישראל, משיקה שמן זית ייחודי ומשובח - שמן ראשית המסיק. השמן המיוחד, עשיר הארומה והטעם, הינו שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, ובחומציות מירבית של עד 0.5%. השמן מופק מהתוצרת החקלאית של ראשית העונה ונחשב לשמן הזית הטרי ביותר בשנה, בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. שמן הזית ראשית המסיק של משק אחיה יימכר במהדורה מיוחדת עד לסוף השנה וישווק בבקבוק 750 מ"ל ברשתות המזון ובאתר האינטרנט של החברה.

"ראשית המסיק" היא תקופה מיוחדת בשנה, בה עצי הזית עמוסי פרי וממתינים בדריכות למוסקים ולשיאה של ההתרחשות החקלאית. בית הבד של "משק אחיה", הנחשב לאחד מ-20 מבתי הבד המובילים בעולם לייצור שמן זית, מקבל מן החקלאים את זני הזיתים הראשונים שמבשילים ומהם מייצרים את שמן הזית המשובח ביותר לצריכה שנתית. שמן הזית שמופק בראשית המסיק של כל זן תמיד יהיה עם ארומות טריות וטעמים עזים ומודגשים. כדאי להתענג על בקבוקי השמן הללו ולנצור את הטעם החזק שלהם בזיכרון החושי, עד לשנה הבאה.

משק אחיה הינו מותג בוטיק המייצר ומשווק את כל טוב האדמה: שמן זית, יין, זיתים, טחינה ודבש. המשק הוא חברה חקלאית בת 20 שנה שמגדלת עצי זית וכרמים, מפעילה בית בד מודרני לייצור שמן זית איכותי במיוחד. שמן הזית של משק אחיה נבחר ברציפות לשמן זית הטוב ביותר בישראל ובית הבד נחשב לאחד מבתי הבד הטובים בעולם. שמני הזית המוערכים של משק אחיה מוגשים במלונות יוקרה, מסעדות ובתי קפה ואהובים במיוחד על שפים מובילים וצרכנים פרטיים בכל רחבי הארץ, שהמשותף להם הוא ההקפדה הבלתי מתפשרת על איכות.

כשר מהדרין לשכת הרבנות האזורית מטה בנימין ובהשגחת הבד"ץ חוג חתם סופר.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 39 – 45 ₪ לבקבוק 750 מ"ל.

להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה