יום שני, 21 בדצמבר 2020

מסעדת לה סרדין- חוויה קולינרית מיוחדת

בסופ"ש האחרון ביקרנו שוב באילת. כן, הביקור הקודם הותיר בנו טעם של עוד ובשילוב חופשת חנוכה והרי שמצאנו את עצמנו חיש מהר מזמינים חופשה קסומה, משפחתית, מיוחדת וכיפית במיוחד עליה אספר בהמשך. 

הפעם החופשה הייתה בגדר אטרקציות, פעילויות, אקסטרים ואוכל טוב (מנוחה לא הייתה כאן אם אתם שואלים). את החופשה המיוחדת בחרנו לסכם במסעדת לה סרדין המיוחדת. מדובר במסעדת דגים הממוקמת על שפת המרינה באילת (בטיילת המלך שלמה ליתר דיוק)– בלב אזור המלונות שוקק החיים של עיר הקייט הדרומית.



חייבת לציין כי לא הכרתי את המסעדה וממש מכה על חטא, מדובר במסעדה מיוחדת במינה, כאן כל סועד זוכה להנות מחוויה קולינרית שאין שניה לה והכל במחירים שווים לכל כיס. התפריט המגוון כולל שלל מנות דגים ומטעמים מן הים, ומציע גם בשרים, פסטות ומנות ראשונות – הכל עשוי ממצרכים טריים וסופר איכותיים המתחדשים יום ביומו. כאן זכינו להנות מארוחה נפלאה ומתאימה לחיך הן של הילדים והן של המבוגרים, כל ביס היה פשוט חגיגה אמיתית.

בשל מגבלות הקורונה כידוע כרגע ניתן להנות מישיבה בחלל החיצוני של המסעדה ולזכות בבריזה מטורפת, נוף קסום של המרינה ושקיעה חלומית. עוד רגע לפני שאמשיך לספר לכם על מה שאנחנו אכלנו חייבת לציין כי כלל צוות המסעדה אדיב, סובלני, שרירותי וסבלני מאוד. כולם ככולם בעלי ניסיון של שנים בתחום המסעדות והשירות החל מבעלי המקום וכלה בשף, הטבחים והמלצרים- כאן כל סועד זוכה לקבל חוויה כוללת מיוחדת במינה.

אז שנתחיל?


את הארוחה הזוגי חובב מרקים פתח עם מרק הבית- מרק דגים חם ומהביל טעים במיוחד, לטענתו אחד המרקים הטובים שדגם עד היום. שאר הסועדים שפחות מתחברים למרקים נהנו ממגוון סלטי הבית, כל אחד מוצלח מקודמו, כולם ככולם טריים ועשויים מחומרי הגלם באיכות הגבוהה ביותר וכללו: סלט עלים ורימונים, סלט גזר חרפרף, סלט כרוב אדום עם רוטב מושלםםםם, סלט חצילים וקרם חצילים מהטובים שטעמתי עד היום, בטטה צלויה עם רוטב קטיפתי מדהים, טחינה ביתית -  וואו, פשוט וואו , איזו פתיחה מרשימה לארוחה מדהימה.





גרבלקס סלמון כבוש (עם סלק)- טוב, נתחיל בזה שהמנה נראית מושלםםם, איזו צבעוניות, איזו הגשה והטעמים? אימל'ה , בחיי, בשניות ספורות היא פשוט נעלמה לה ואין לי כלל ספק כי אילולא כל אחד מן הסועדים היה מקבל מנה כזו הוא היה פשוט טורף אותה מאחר והיה סופר ייחודית, מעניינת וטעימה:




סביצ'ה מהים עם בצל, עגבניות שרי ועשבי תיבול- גם כאן בדיוק כמו המנה הקודמת מנה צבעונית מאוד, יצירתית ומיוחדת. כלל המרכיבים יצרו טעמים מאוזנים ומדוייקים מאוד, חמצמצות לצד טריות הדג, שילוב מדהים, כל ביס חגיגה אמיתית לחיך. אכלתי עד היום סביצ'ה ואני מאוד אוהבת אך יכולה להגיד בלב שלם כי זוהי הסביצ'ה הטובה שאכלתי עד היום. 




נתחי לברק לבושים בלבן- אין לי ספק כי זוהי מנה שאולי לא הייתי מזמינה כי היא פחות קורצת לי מן התפריט אך תקשיבו!! זו אחת המנות המדהימות שטעמנו, קיבלנו 3 חתיכות עסיסיות ושמנמנות של דג לברק עטופים ברוטב קרם קוקוס קטיפתי ומיוחד במינו, אל תוותרו על המנה המושלמת הזו:




קרפצ'יו דג ים- ראשית ולפני הכל גם אתם בוודאי שמתם לב כי יש כאן יצירתיות יוצאת דופן, יש כאן נגיעות מאוד מיוחדות ושילוב בחומרי גלם בשלל צבעים ומרקמים אשר יוצרים לונה פארק שלם של טעמים וניחוחות. המנה הזו הייתה פשוט מושלמת ובניגוד לפעמים הקודמות שדגמנו מנה זו גם הילדים פשוט עפו עליה ובשניות חוסלה עד תום, גם כאן ממליצה לא לוותר על המנה הזו:




בשלב זה מודים, כולנו הבנו כי הגענו למסעדת שף ברמה סופר גבוהה והציפיות מהמנות העיקריות היו סופר גבוהות, מה שחיש מהר התברר כסופר נכון. גם המנות העיקריות היו נהדרות, טריות מאוד, איכותיות, עם טעמים נפלאים והגשה מדהימה. 

הזוגי קרניבור הבית בחר בנתח אנטריקוט, 300 גרם של נתח איכותי, משוייש ועשוי במידת העשייה המדוייקת, נימוח בפה, עם תיבול מינימליסטי ומדוייק, הוא התענג לו על כל ביס וביס. אני בתחילת הדרך המלצתי לו לוותר על המנה הבשרית כי דוגלת בכך שבמסעדת דגים אוכלים דגים אך די מהר הבנתי כי טעיתי וכאן מבינים הן בדגים והן בבשרים איכותיים ולכן אוהבי הבשר יכולים למצוא את מבוקשם ובגדול כאן. המנה מוגשת עם רוטב צימיצורי טעיםםם ובתוספת של ציפ'ס/ תפוחי אדמה מטוגנים / ירקות צלויים ועוד.






אני ונסיך הבית בחרנו לחלוק את מנת הלברק (אפשרי לקבל אותו כדג שלם או מפולט- אנחנו בחרנו להנות מדג מפולט). הדג היה סופר טרי, שמנמנן, מנה גדולה ומרשימה, הדג עשוי במידת העשייה המדוייקת מה ששמר על העסיסיות והטעמים הנפלאים. המנה מוגשת עם רוטב קטיפתי וחמצמץ ותוספת חמה , לבקשתו של נסיך הבית הוזמן ציפ'ס.




2 ילדי בחרו גם הם לחלוק מנה יחדיו והם בחרו את הדואט של לברק וסלמון מה שהתברר כבחירה סופר סופר מושלמת, איזו מנה, איזו יצירתיות, איזה שילוב טעמים חלומי, וואו, פשוט וואו, שאפו גדול ליוצר המנה. גם כאן המנה הייתה סופר טרייה, טעימה ומיוחדת מאוד. הם למעשה קיבלו נתחי לברק שמכילים בתוכם קוביות של דג סלמון ברוטב קטיפתי ומיוחד מאוד, טוב, תקשיבו, אתם חייבים להזמין אותה, היא פשוט מיוחדת ושונה מאוד.





בשלב זה כבר כולנו התפוצצנו ובחרנו לחלוק בקינוח אחד - קרם בורלה שגם הוא כמו כלל המנות שדגמנו היה פשוט מצויין- סיום מושלם לארוחה מושלמת.




חברים בוודאי שמתם לב כי מדובר במסעדה השמה דגש לכל פרט ופרט, הכל מהעיצוב המקסים של המקום, כלה בשירות הסופר מוצלח, איכותי ומוקפד ולבסוף והכי חשוב באוכל סופר טעים, יפיפיה ומיוחד. אין לי כלל ספק כי כל סועד וסועד מקבל כאן חוויה כוללת מושלמת ומיוחדת שלא מקבלים בכל מקום. אין לי כלל ספק כי בכל ביקור שלנו בעיר הדרומית נחזור שוב ושוב לכאן. אז חברים אתם עוד כאן? מבקרים בעיר הדרומית? רוצו ובקרו , הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי.


כתובת:
טיילת מלון לגונה, אילת
טלפון להזמנות:
08-6767488
052-6518884


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה