בחג החנוכה אני נוטה לארח כמעט כל ערב ועל כן הראש עובד וקודח כל הזמן על רעיונות חדשים, בכל זאת צריכה כל הזמן להפתיע, לשנות ולהשתדרג, השבוע קיבלתי משלוח חגיגי מתנובה של גבינות חדשות שהגיעו למדפים - קרם גבינת שמנת עם בצל ועירית ורק עם 5% שומן.
חפרתי, חשבתי, מה אכין עם הגבינות האלה? קיש? פשטידה? לביבות? ואז פתאום בהבזק נפל לי רעיון להכין כדורי פלאפל אבל במקום חומוס גבינות- תקשיבו יצא להיט!! ממליצה להגיש עם מטבל גבינה ו/או רעיון טוב יותר להגיש עם גבינה גבינה נוסף.
אז שנתחיל?
המצרכים:
גביע קרם גבינת שמנת עם בצל ועירית של תנובה
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
150 גרם גבינת פטה מגורדת
עשבי תיבול : עירית קצוצה, בזיליקום קצוץ, שמיר קצוץ- כל מה שעולה על רוחכם.
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
מעט שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המוצרים ולהשהות במקרר כשעה שעתיים , ככל שישהו במקרר זמן ארוך יותר לדעתי הטעמים ייתעצמו יותר.
ליצור כדורים בידיים רטובות מעט ולטגן בשמן עמוק, להגיש חם עם מטבל גבינה.
אז כפי שציינתי מעלה מלבד היותה גבינה טעימה במיוחד, היא בעלת אחוזי שומן נמוכים כך שכיף לנשנש אותה, נמרחת בקלות - ממליצה בחום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה