יום שני, 26 בדצמבר 2016

ארוחה טריפוליטאית בצלחת אחת-קוסקוס,מפרום ומסייר


כטריפוליטאית אני מאוד מאוד מאוד אוהבת לאכול קוסקוס עם מפרום,- יכולה לאכול את זה כל השבוע, הבעיה היחידה שזה משמין ולכן מכינה רק בסופי שבוע, מאחר ולא קיבלתי מעולם את המתכון המדויק ניסיתי אין ספור מתכונים עד שהגעתי לתוצאה הרצויה והטעימה ביותר- לטעם המדויק והאותנטי- אם תלכו לפי ההוראות תצליחו גם אתם.

שבוע שעבר רגע לפני שבת קיבלתי את המוצרים החדשים מבית ד"ר שקשוקה ומיד החלטתי לשלבם במתכון אשר הרקיע שחקים, אז אל תוותרו (בסדרה תמצאו: פלפל צומה, רוטב לשקשוקה, רוטב לחריימה, חומוס, טרשי).



לאחר ההתנסות במוצרים של ד"ר שקשוקה אספר לכם את דעתי: הרוטב שקשוקה נחמד אם כי לאוהבי החריף רצוי להוסיף פלפלים חריפים על מנת לתבל את הרוטב, רוטב החריימה לא נחל הצלחה אצלינו, הפלפל צומה מעולה מעולה ורוטב הטרשי גם נהדר, מאחר ורק אני אוהבת אותו בבית לא מכינה יותר מידי מאחר ויש בזה הרבה עבודה, כך שעבורי הפתרון האידיאלי שד"ר שקשוקה יכין לי- אז תודה לשופרסל!



מצרכים למילוי הבשר
1/2 ק”ג בשר טחון
פרפר חזה עוף קצוץ דק דק
שתי פרוסות לחם או חלה מושרות במים וסחוטות
חצי צרור פיטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ דק
רבע כפית כורכום
רבע כפית קינמון
רבע כפית כמון
מלח- פלפל
מעט אבקת מרק עוף


מצרכים לטיגון:
קערה עם קמח
קערה עם תערובת של 2 ביצים, 2 כפות רסק עגבניות, כף פלפל צומה של ד"ר שקשוקה,מעט מים ומלח
שמן


מצרכים לרוטב
רבע כוס שמן
בצל קצוץ+ כמה שיני שום כתושות
שתי כפות רסק עגבניות
2 כפות פלפל צומה של ד"ר שקשוקה
מלח - פלפל, כמון, קינמון
שלוש כוסות מים

הכנהמערבבים את כל חומרי הבשר ונותנים לנוח במקרר כשעה.
פורסים את הירקות דק דק, ככל שנפרוס דק יותר זה יתבשל לנו טוב יותר וניתן יהיה להנות ממפרום גם ללא רוטב,כדי שיהיה להם ”פה גדול” נוח למילוי, ממלאים את הירקות בעדינות, טובלים כל ירק בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים ומטגנים מכל הכיוונים.

להניח בסיר פרוסות גזר,תפוחי אדמה, חצילים בשכבה מסודרת יפה ומעליהם להניח את המפרום.

מבשלים בסיר רחב את הרוטב על אש קטנה 20 דקות ואז לשפוך על המפרום המסודרים בסיר (כך זה שומר על הצורה היפה של המפרום).
בודקים שיש מים לדי כיסוי ומוסיפים אם צריך מבשלים שחצי שעה על אש בינונית או עד שהתפוח אדמה רך.

מגישים עם קוסקוס, מסייר (חמוצים), טרשי (סלט דלעת גם של ד"ר שקשוקה- מעולה).

מסייר- חמוצים טריפוליטאים:
צנון
קולורבי
שומר
גזר
גמבה
כרוב
כרובית
פלפל חריף
מלח לימון לפי הטעם
מעט מלח רגיל
מיץ מלימון אחד
מעט מים

הכנה:
לפרוס לרצועות את כל הירקות, להוסיף את התיבול והמים, לערבב היטב , להשהות במקרר לפחות 3-4 שעות לספיגת הטעמים.



סולת מהיר במיקרוגל- אמיתי אמיתי
4 כוסות סולת
4 כוסות מים רותחים
חצי כוס שמן
מלח, פלפל, אבקת מרק עוף

לערבב בסיר המיועד למיקרו 4 כוסות סולת עם תבלינים ולערבב היטב, להוסיף חצי כוס שמן ולערבב.
להוסיף את המים הרותחים, לערבב היטב ולהעביר למיקרו גל ל-4 דקות.
להוציא, לערבב היטב ולהוסיף למיקרוגל לעוד 4 דקות.
להוציא מהמיקרו ולהעביר בנפה של הקוסקוס - יוצא קוסקוס מדהים!!!

בתאבון 










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה