יום ראשון, 17 במרץ 2019

חגיגות יום הולדת 150 למותג טבסקו



כבר בשנת 1868 אדמונד מקילני, חתך את פלפל הטבסקו הראשון שלו, ממנו יצר רוטב פיקנטי כדי להחיות את הטעמים במזונות לבני משפחה וחברים. יצירת רוטב פשוט זה, ישנה ללא משים את הדרך שבה אוכל העולם לנצח.



מאז ועד היום עברו הרבה טבסקו בנהר והיום, 150 שנה מאוחר יותר, רוטב הפלפלים החריפים המפורסם שמר מק'לני הכין- "טבסקו", הוא מותג עולמי ייחודי לא רק בגלל ההשתלבות שלו בכל מאכל, אלא גם הגיוון שהוא מציע. בקבוק איקוני אדום כתום עם תווית היהלום אשר מוכר ונמכר ביותר מ- 185 מדינות ומסומן ב 22 שפות ודיאלקטים, היום את בקבוקני הטבסקו השונים נמצא כמעט בכל מסעדה בארץ ובעולם.




"טבסקו" מיוצר בלואיזיאנה ארה"ב ומופק מפלפלים חריפים הנושאים את אותו השם אשר נקטפים בעבודת יד בלבד. בתהליך הפקת הרוטב, מוסיפים לפלפלים מלח מקומי ולאחר זמן קצר של תסיסה במלח וחומץ, התמיסה מועברת לתוך חביות מעץ אורן לבן ושם היא עוברת תהליך ארוך מאוד של תסיסה ויישון במשך שלוש שנים. מלבד הטעם הקלאסי הרגיל, מייצרים בטבסקו מגוון טעמים ביניהם פלפל חלפיניו, פלפלים מעושנים, פלפל הבנרו, רוטב בטעם שום ועוד. 

אז רגע לפני שנמשיך חייבת לספר לכם על חגיגות יום ההולדת למותג אשר נערכו השבוע במסעדת התרנגול הכחול בתל אביב, שם רקחו השף שאול אדרת והשף הבינלאומי של טבסקו גארי אוונדס מטעמים רבים, נפלאים ומגוונים ובכולם אחד מרכיב דומיננטי טעים במיוחד- רוטב הטבסקו.












בקבוקון הרוטב נמכר בכל העולם כולו בבקבוקון זהה. הבקבוקון שקוף ועליו מדבקות כשהמכסה קטנטן אדום ובעל שמונה צלעות. בכל בקבקון רוטב יש לפחות 720 טיפות ובכל יום מייצרים כ 700 אלף בקבוקי טבסקו במפעל ובשנה נמכרים מעל ל 100 מיליון בקבוקונים ברחבי העולם!!!!




מגמת אכילת מזון חריף עלתה מאוד בשנים האחרונות ברחבי העולם, והכנסת תיבולים אקזוטיים וחריפים למטבחים רבים ושונים הפכה לפופולארית מאוד ואחת הסיבות לכך הם מחקרים רבים המצביעים על ייחוס סגולות רפואיות למזונות מתובלים וחריפים. 

בין האנשים המפורסמים בעולם שמכורים לרוטב נמנים גם מלכת אנגליה וג'ורג' בוש האב שסיפר לא אחת שהוא שם טבסקו על כל דבר שהוא אוכל.

ואם כבר בטבסקו עסקינן חייבת לשתף אתכם במספר מתכונים מעולים ומומלצים:


סטייק טרטר עם רוטב איולי של צ'ילי מעושן

מרכיבים
3/4 כפית רוטב צ'יפוטלה 
1/4 כפית טבסקו אדום
1/2 כוס מיונז
2 כפות בצלצלי שאלוט קצוצים דק 
2 כפות קורנישים (מלפפונים בחומץ) קצוצים דק
3/4 כפית רוטב ווּסטרשייר 
1 כפית חרדל דיז'ון
1.5 כפות מיץ לימון
1/2 מלח כשר
2 כפיות טרגון קצוץ דק
1 כף עירית קצוצה דק
1כף פיטרוזיליה קצוצה דק
220 ג' פילה מניון
שמן זית 
מלח גס
פלפל שחור טרי טחון

הכנה:
לערבב בקערה את כל המרכיבים עד ליצירת עיסה אחידה ולהניח בצד.

יש להניח את הבשר בהקפאה למשך 15 דקות כדי להקל על החיתוך שלו. יש לחתוך את הבשר לקוביות של 6-7 מ"מ. להעביר את הבשר לקערת הרוטב ולערבב היטב.

ליצוק את הבשר בעזרת רינג לצורה עגולה ולבזוק שמן זית ומלח גס מלמעלה.


קוקטייל מעולה POMEGRANATE GINGER SNAP 

רכיבים 
1/4 כפית טבסקו אדום 
2 כוסות של מיץ רימונים 
1/2 כוס של יין לבן 
1 כף מיץ ליים 
קרח מרוסק 
1/2 כוס של ג'ינג'ר אייל מקורר 
טוויסט ליים לקישוט 

הכנה 
יש לערבב את מיץ הרימונים עם היין הלבן ומיץ הליים עם רוטב הטבסקו. 

הוסף את קוביות הקרח לשתי כוסות גבוהות, ומזוג את תערובת המשקה. 

מזוג מעל את הג'ינג'ר אייל וקשט עם טוויסט ליים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה