אתם כבר מכירים אותי, אצלי אוהבים אוכל ביתי, לא קנוי, לא תעשייתי, על כן גם ג'חנון אני מכינה בבית לבד, אין מצד שתמצאו אצלי את הקפואים התעשייתיים הללו, הפעם בחרתי להכין את הג'חנון אפילו איכותי עוד יותר עם נטורינה, סדרת תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית (שבהמשך אספר לכם עליהם)- התוצאה הייתה פשוט מושלמת!!!
אז שנתחיל?
המצרכים:
ק"ג קמח
0.5 כוס סוכר
2 כפות סילאן או דבש
כף מלח
שקית אבקת אפיה
2.25 כוסות מים
200 גרם מרגרינה/חמאה (אני באופן אישי השתמשתי כפי שציינתי מעלה עם נטורינה עם שמן קוקוס)
אופן ההכנה:
ללוש את כל המרכיבים יחד היטב עד לקבלת בצק אחיד (מלבד החמאה).
לחלק לכדורים ולהניח בתבנית משומנת היטב (כ-10 כדורים) כשעה עד שעתיים (ככל שתשהו יותר הבצק יצא גמיש ורך יותר), מעל לזלף עוד קצת שמן על מנת שכל הכדורים יהיו מכוסים בשמן היטב, לכסות בניילון נצמד.
להוציא כדור ולטבלו בשמן, ולהתחיל לעבוד...
להתחיל לרדד היטב באמצעות הידיים עד לקבלת בצק דק דק ממש כמעט ושקוף, אם יש מעט חורים הכל בסדר, אל דאגה, זה יסתדר.
למרוח בנדיבות חופן חמאה היטב על כל הבצק:
ועכשיו להתחיל את מלאכת הגלגול- לקפל את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל לאמצע:
למתוח את הבצק ולגלגל, למתוח ולגלגל, ככל שיהיו יותר גלגלולים כך יהיו לנו יותר עלים והבצק יהיה טוב יותר, לעטוף כל גחנון בשקית ניילון (אני באופן אישי עוטפת בשקיות אוכל של ניקול) כך הם יישמרו רכים ונימוחים גם לאחר אפייה ממושכת.
לרפד סיר של גחנון בנייר כסף, בתחתית לשים פרוסות לחם על מנת שישמור לנו שמא הג'חנון יישרף, כך גם בשולי הסיר.
להכניס לתנור לכל הלילה, אני באופן אישי מכניסה כ-14 שעות לחום של 140 מעלות, ניתן לשים גם על הפלטה.
להגיש עם רסק עגבניות, ביצים קשות וסחוג ביתי (בימים הקרובים אשתף גם במתכון לסחוג ביתי שטרם טעמתם).
תחזרו לספר איך יצא.
חברת שמרית משווקת את "נטורינה" - תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית לאפייה ובישול
נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס ונטורינה לאפייה על בסיס שמן זית הנם ממרחים משמנים צמחיים המהווים תחליפים בעלי ערכים תזונתיים מוספים על פני מוצרי מרגרינה • המוצרים ללא שומן מוקשה וללא חומרים משמרים, מתאימים למגוון רב של מאפים מלוחים ומתוקים
שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, משווקת לרגל ראש השנה וחגי תשרי את נטורינה, סדרת תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית, המתאימים לאפייה ולבישול. סדרת נטורינה כוללת שני מוצרים חדשים וייחודיים: נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס ונטורינה לאפייה על בסיס שמן זית. הסדרה נהנית מיתרונות רבים - היא ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, טבעונית ומועשרת בשמן קוקוס אך ללא טעם הקוקוס ובמרקם חלק, מתאימה לשימוש במגוון רב של מאפים, כתחליף לחמאה או מרגרינה ביחס זהה במתכון.
נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס, מבוססת שמן קוקוס הנחשב בריא בזכות התכולה הגבוהה של חומצות השומן הבינוניות. חומצות אלה מתחמצנות במהירות ויוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן. נטורינה לאפייה על בסיס שמן זית נהנית מסגולותיו הבריאותיות של שמן הזית, בעיקר הריכוז הגבוה של חומצה אוליאית (אומגה 9). חומצה זו שומרת על איכותו של שמן הזית גם בתהליך החימום או הטיגון ושומרת ששמן זית לא יעבור תהליך חמצון. הנטורינה עוברת תהליך פיזיקלי, אשר מקנה לה את המרקם המוצק, אך אינו יוצר את היווצרות השומן המוקשה והטראנס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה