אין ניחוח יותר נפלא מאשר ניחוח אפיית החלות ביום שישי, החלות הנ"ל מומלצות בחום רב, טעימות טעימות, רכות ועסיסיות, חלה עסיסית לצד סיר דגים והנה הגיע עונג שבת, כאלו שישאירו אצלכם ואצל האורחים זכרון טוב ואיכותי, כל מי שמגיע וטועם מתמכר, אז לכבוד שבת קודש הכינו אותן ופנקו את בני הבית.
מצרכים:
קילו קמח לחלה (ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות)
2 ביצים
שקית שמרית עם משפר אפייה
4כפות סוכר
כף מלח
2.5 כוסות מים חמימים
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את המצרכים היבשים על פי הסדר הרשום
מוסיפים את המים החמימים והביצים, לשים מספר דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש
מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות
משמנים מעט את פני הבצק ומכסים במגבת מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי
לשים את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה
מ ורחים על החלות ביצה טרופה מהולה במעט מים או שמן
מפזרים עליהם תבלינים לבחירה מכסים ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים במשך כ- 20 דקות
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני
אופים עד שמשחים יפה, מוציאים אותן מהתבנית ומצננים
טיפים
על מנת לקבל חלות אווריריות במיוחד, לאחר חלוקת הבצק לחלקים המיועדים לקליעה רדדו במערוך כל חתיכת בצק ליריעה מאורכת בעובי כחצי סנטים גלגלו כל יריעה לגליל, ועבדו אותו כך שלא יראה קו החיבור שלו קלעו את החלות מן הגלילים שהתקבלו . בשיטה זו, גם קל יותר ליצור את הרצועות - הן מתארכות בקלות
לפעמים כשאני יודעת שלא יהיה לי זמן להתפנות חלות ביום שישי בעיקר בימי החורף הקצרים, אני מכינה אותם ביום חמישי ומיד אחרי שהחלות התקררו עותפית אותן בנייר כסף ובשקית ניילון ומקפיאה שעתיים לפני הסעודה מוציאים את החלה להפשרה על השיש ולאחר שעה מניחים אותה על הפלטה עם הנייר כסף לחלופין, אפשר לאפות אותן בחום נמוך 20 דקות יוצא דנדש
הקפידו לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה אחרת הן עלולות להקרע בזמן האפיה
בנוסף לשומשום ולפרג המסורתיים אפשר להשתמש בסוגים רבים של תבלינים לפי הטעם וכיד הדימיון אפשר לפזר קצח, זעתר, מלח גס, שיבולת שועל, גרעיני חמניות קימל, או אפילו לפזר עליהן קמח לבן או קמח מלא .
אחרי שהחלה יצאה מהתנור, הניחה עליה מספר מגבות מטבח עד שהיא תתקרר כך החלה תישמר רכה ואוורירית.
כידאי לשמן מעט את הידיים לפני הקליעה - כמו ששמים קרם ידיים
מקור המתכון: מרילין
לכבוד חגי תשרי, השיקה "הטחנות הגדולות של א"י" - "קמח חלה" – קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי – לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה
הקמח משווק באריזה מבוקרת, המונעת התפתחות חרקים.
לכבוד חגי תשרי, השיקה טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" בחיפה, "קמח חלה" – קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי, המתאים במיוחד לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה. הקמח החדש נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכים בניפוי הקמח.
קמח חלה מיוצר מתערובת של 5 סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה, והוא מועשר בגלוטן ובלתת שעורה, התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין רשת חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. הרשת מאפשרת להחזיק בגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ובכך היא מעניקה ללחם נפח וגובה יפים.
בנוסף לגלוטן, מועשר קמח החלה גם בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים. הוספת לתת השעורה מייעלת את פעילות השמרים ומקצרת במידה ניכרת את פרק הזמן הנדרש להתפחת הבצק. הקמח מתאים במיוחד לאפיית חלות, לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.
קמח חלה באריזה מבוקרת, מצטרף לסדרת הקמחים ללא צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, הכוללת: קמח חיטה לבן בהיר, קמח לחם לבן מועשר, קמח לחם מלא 100%, קמח כוסמין לבן, קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה וקמח חיטה מלא 100%.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה