יום שבת, 18 באוגוסט 2018

מסעדת המקדש- מקדש בשרים איכותי

מי שמכיר אותי יודע שאני לרוב לא מחובבות מסעדות בקניונים ו/או בתחנות דלק אך לעיתים גם מסעדות השוכנות במקומות אלו מפתיעות בענק, כך קרה לנו השבוע עת ביקורנו במסעדת המקדש השוכנת במתחם אושילנד בכפר סבא, על המסעדה שמענו רבות עוד טרם ביקורנו והסקרנות רק התגברה.

מסעדת המקדש הינה מסעדה חדשה שנפתחה ממש לאחרונה ומקודשת כל כולה לחובבי הבשר- קרניבורים אמיתיים שמבינים דבר או שניים בבשר איכותי, המסעדה מעוצבת ומושקעת מאוד בדגש על שפע של עץ ומתכת ולוק חם בסגנון ניו אורלינס ומרתפי הג'ז והבלוז שלה, האווירה נעימה וצוות המלצרים אדיב, שרירותי ומקצועי מאוד.

שף המסעדה לירן בלו (טצה דורו, קורדיליה ואמיליה לשעבר) מביא עימו בשורה חדשה ומרעננת ומוציא מנות מגוונות, איכותיות ומפנקות, המנות מוכנות בטכניקות בישול מגוונות שמהוות שילוב בין שיטות הכנה קלאסיות ומתקדמות כגון: סו וויד – בישול בוואקום, עישון בשרים בשבבי עץ בניחוחות דובדבן או חביות ברנדי ובישול מולקולרי.





למנות ראשונות הגיעו לשולחננו מבחר מנות פתיחה מרעננות ומפתיעות:

שיפודי כבד בקר- שלושה שיפודי יקיטורי של כבד פרה טרי לצד אבן לבה חמה וקרם שום רומני- מודה עד היום טרם טעמתי כבד פרה, לא יכולה לשים את האצבע מדוע אבל בהחלט מבינה שהפסד רב בידי, הכבד נימוח וטעים מאוד, מוגש עם אבן לבה כך שכל אחד יכול לשלוט במידת העשייה שהוא אוהב:







קרפצ'יו שייטל- שייטל טרי פרוס דק, פרמזן, ויניגרט אספרסו, פלפל מדגסקר וצילי תאילנדי- המנה מוגשת בטעמים קצת שונים ממה שאנו מכירים - הויניגרט אספרסו מקפיץ את המנה ומעניק לה ייחודיות שטרם הכרתם, השייטל עצמו מדהים, טרי ואיכותי:





ארטישוק אלה רומנה- ארטישוק איטלקי עטוף בביקון טלה ביתי ופרמזן לצד סלט עשבים פיקנטי- אחת המנות האהובות עלי, מאוד אוהבת ארטישוק איטלקי וכאן שילוב הבייקון טלה והפרמזן נתנו טוויסט בעלילה והקפיצו את המנה, כל ביס הינו חגיגת טעמים חלומית- אל תוותרו:




מנוחה קלילה והופ חגיגת הבשרים הגיעה לשולחננו, הזוגי קרניבור אמיתי הצהיר כי אכן הגיע למקדש האמיתי, כל נתח ונתח איכותי יותר מקודמו, כל הבשרים איכותיים, טריים ומוגשים בצורה מעוררת תאבון.

ואסיו שוק טלה (300 גרם) רולדה של שוק טלה במילוי שומן טלה ופריקי, עשבי תיבול מבושל בחמאה ביתית- לרוב גם אני וגם הזוגי פחות מתחברים למנות ה"מבושלות" במסעדות בשרים אך כאן פשוט זללנו בהנאה עד שהצלחת התרוקנה לה, מנה נימוחה, עסיסית, בשילוב טעמים מדויק- ממש לונה פארק של טעמים בכל ביס:






טעימות ציידים (300 גרם) של נתח קצבים, ואסיו וספידר פרוסים דק ומוגשים לצריבה אישית לצד שומן אווז- מגש שהוא תאווה וחגיגה לעניים ולחיך- שילוב מקודש של בשרים איכותיים (ואסיו וספידר טעמנו לראשונה), מקבלים מגש עם הבשרים שנבחרו, מגש עם תוספת של תפוח אדמה ובטטה צלויים ונימוחים, קערית עם מלח ופלפל גרוס, חרדל ביתי (שמתאים לאלו השומרים על תזונת פליאו) וצימיצורי מהטובים שטעמתי עד היום- כל אלו לצד אבן לבה חמה (עם שומן אווז) - כאן כל אחד מכין את המנה שלו לפי דרגת הצלייה האהובה עליו, האבן התקררה? אין בעיה מיד יביאו עבורכם אחת חמה חדשה, אוי רק מכתיבת שורות אלו מתחשק לי כבר לחזור:









 סינטה (300 גרם)- צרובה קלות ומוגשת לצד אבן לבה רותחת לצריבה אישית- גם מנה זו כמגש הקודם איכותי מאוד, מדובר בפרוסות דקות של סינטה איכותית מאוד , שלמות זה כאן:







אין לי כלל ספק כי כל קרניבור יחגוג כאן בענק, כאן ישנה ממלכה שלמה של נתחים איכותיים ומיוחדים, גם כאלו שלא נמצאים בכל מקום ושרובנו אולי אף לא מכירים, הטעמים מדויקים מאוד, הרטבים איכותיים מאוד- בקיצור חגיגה קרניבורית אמיתית ומיוחדת , מקום כפי שציינתי מעלה עם אווירה נפלאה, וויב מטורף ושירות מעולה, התפריט משתנה מידי מספר ימים כך שמניחה שבכל ביקור במסעדה תחשפו למנות חדשות ומרעננות- כל מנה מקורית עם טוויסט מיוחד משלה.

אומנם בשלב זה כבר פתחנו כפתור אך כמובן שעל קינוחים לא ניתן לוותר (הלוא יש להם קיבה נפרדת, לא?) והגיע לשולחננו מגש עמוס קינוחים מפנקים וטעימים במיוחד: בראוניז, טראפלס, קוביות של בצק פריך ושוקולד, קצפת, מרנג ועוד- קינוחים מתקתקים, מרירים וחמצמצים- שילוב מושלם שכל אחד ימצא כאן את מבוקשו:









אין לי ספק כי מצאנו את המסעדה שתככב אצלנו עוד רבות, מקדש אמיתי של איכות ויוקרה (עם כי למרות האיכות הגבוהה המחירים נוחים), ממליצה בחום! לכו תבקרו - הנאה מרובה מובטחת לכם.



מתחם אושילנד, עתיר ידע 1, כפר סבא
ממליצה בחום להזמין מקומות מראש: 077-2311881

שעות פעילות:
ראשון עד שבת 12:00-22:00

עסקיות:
ראשון עד חמישי 12:00-17:00






פי העדפותיכם האישיות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה