יום חמישי, 2 באוגוסט 2018

לזניה שלא תפסיקו לנשנש עם טוויסט מעניין במיוחד ומתאימה לשומרים על המשקל

מי שמכיר אותי יודע שלאחרונה השלתי ממשקלי כ-18 ק"ג, שומרת על תזונה נכונה ומקפידה במיוחד על כל מה שנכנס לפי, על כן לא אחת אני מוצאת את עצמי מחפשת מתכונים שיתאימו לאורח החיים החדש שלי.

לאחרונה אותגרתי וקיבלתי על עצמי משימה להכין מאכל טעים ומפנק מפתית , בתחילה חשבתי לעצמי: "מה כבר אפשר להכין מפתית?" "הלוא זה מאכל שרק ניתן למרוח עליו משהו" אולם די מהר התחלתי להריץ בראשי מחשבות והחלטתי לנסות ולהכין מאכל שאני מאוד אוהבת אך כבר לא מכינה מאחר והוא משמין נורא.

שיפצתי את המתכון המקורי שלי, הורדתי אחוזי שומן, הבסיס היה הפתית וחיש מהר קיבלתי מתכון דל קלוריות, טעים במיוחד ומפנק גם לאלו ששומרים על הגיזרה.

כפי שבוודאי תשימו לב לא מדובר בלזניה גבוהה כמו שאנחנו רגילים לקבל אלא בנמוכה יותר וזאת בעיקר בשל העובדה שהפתית סופח לתוכו את הרטבים אולם הטעמים יותר עזים ויותר טעימים כך שמתקבלת מנה מדהימה.

אז נחסוך במילים וייאלה הפשילו שרוולים והצטרפו אלי למטבח:



המצרכים:
חבילת פתית
1 גביע קוטג 5% שומן
1 גביע גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגורדת 9% שומן
2 ביצים
4 עגבניות מגורדות
רסק עגבניות קטן 
4 כפות רוטב פסטו
מלח, פלפל, אורגנו
שום כתוש
חצילים צלויים בתנור
פיטריות טריות חתוכות
בזיליקום קצוץ


אופן ההכנה :
מטגנת את השום כתוש , מוסיפה את העגבניות, רסק עגבניות, רוטב פסטו,  מעט מים, תבלינים ומערבבת היטב- זה התערובת האדומה.

התערובת הלבנה: מערבבת את כל הגבינות מלבד הגבינה הצהובה המגורדת שתשמש כסיום ללזניה,מוסיפה את הביצים, מוסיפה תבלינים.


משמנת תבנית מרובעת, מסדרת 2 שכבות של פתית, מעליהם שכבת רוטב אדומה, מעל חצילים, פטריות ומעל שכבת רוטב לבנה .
ואז שוב אותו דבר שכבה נוספת מכל דבר ובסוף מסיימת עם גבינה צהובה מגורדת.






לתנור בחום בינוני כארבעים דקות.









בתאבון ובהצלחה.



אין תגובות:

פרסום תגובה