יום שני, 27 באוגוסט 2018

הקובייה- מסעדת שף שאתם חייבים להכיר

הכל התחיל אמש כסתם עוד בילוי שגרתי במסעדה, למרות שאם להודות באמת מאוד הסתקרנתי, מסעדת שף בלב שוק התקווה - הנחתי כי רק טוב יכול לצאת מכך ואכן כך היו פני הדברים אך לא ציפיתי לצאת מהערב כל כך מרוצה, כל כך שמחה להכיר מסעדה איכותית, טובה, עם שירות לבבי וחמים, וויב ואווירה מגניבים ואוכל חלומי- אכן, מסעדת שף בלב השוק עם מחירים של שוק (ומי שלא הבין את הנוסח- מחירים נוחים מ-מ-ש)- לי כלל אין ספק כי זו הולכת להיות מסעדת הבית שלנו (כמו של המון סועדים אחרים אגב).

מסעדת הקובייה כאמור ממוקמת באחת הסמטאות בשוק התקווה (הודיה 22 אם לדייק) נפתחה רק לפני כחודש וחצי על ידי שי  אלפסי תושב יד אליהו שחיפש מקום איכותי, אותנטי, עם ניחוחות של בית והמון חזון, המסעדה ששמה הולך לפניה כבר עשתה הד גדול ולא בכדי, בסביבה שפע חנייה (בשעות הערב בחינם) מסביב (התחלה טובה), אווירת שוק אמיתית (אנחנו אומנם הגענו בשעות הערב אך בשעות היום מניחה שכיף פה אף יותר), כל חומרי הגלם טריים טריים מהבסטות המקומיות, הטעמים מאוזנים ומדוייקים מאוד , הכל טרי ונעשה במקום מידי יום על ידי השף ג'לל סלאם.

אחד הדברים שאני מאוד אוהבת במסעדות (בעיקר חדשות) זה את הסועדים שהגיעו בפעם הראשונה וחיש מהר חזרו עם החבר'ה, בכל זאת לא בכל מקום תפגשו מסעדה עם שירות מוקפד ואיכותי, אוכל חלומי ומחירים כל כך נוחים, אם להודות באמת כבר בצורת ההגשה אתם מתאהבים במקום - הלוא ידוע כבר שאנו אוכלים עם העיניים ואכן המנות מוגשות בצורה כל כך יפה, כל כך אסתטית, ניכר כי בכל צלחת וצלחת הוקדשה המון תשומת לב, דגש לפרטים הקטנים ,לשילוב ולאיזון מדוייקים כל כך של טעמים.

גם לתפריטים יש ייחוד משלהם, לא מודפסים ופנסיים כמו שכולנו רגילים לראות אלא רשומים בכתב יד על גבי קרטונים- כל כך מיוחד ויפה לטעמי, המנות הראשונות בנויות על שמות הדוכנים מהם לקוחים חומרי הגלם, לעומתם המנות העיקריות קיבלו את שמות השווקים השונים בהם תמצאו את המאכלים (לדוגמא: שוק מחנה יהודה קיבל את מנת המעורב ירושלמי), בימי שישי תמצאו ארוחות בוקר על שמות דודותיהן של שי ועוד ועוד- רעיון מדליק, מיוחד וייחודי מאוד.





טוב, דיברתי כבר הרבה לטעמי, אז שנתחיל?

ראשית כל סועד שמגיע למסעדה מקבל צלוחית עם חומוס וסחוג ביתי לצד נשנושי פיתה קלויים (ללא חיוב):




למנות ראשונות הגיעו לשולחננו מספר מנות טעימות במיוחד:

בסטה 7- סביצה דג ים עם פירות העונה, עשבי תיבול- מתובל בסומק , צנוברים ווינגרט יפני (42 ש"ח)- אנחנו מאוד אוהבים סביצה אולם לא אחת נתקלים במנות שלא ממש טריות ו/או במנות שצריך ממש לדוג את הדג בפינצטה- כאן מוגש דג מוסר ים טרי טרי בנדיבות רבה לצד פירות העונה טריים, שילוב הטעמים כל כך מושלם, מוגש לצד קרם אננס קטיפתי ומענג- מנה שלא תרצו להפסיק לאכול:






בסטה 13- בוריקה מעורב עם ביצה לצד בצל כבוש בסומק, טחינה לבנה, קרם מעושן וירק שוק טרי (32 ש"ח)- גדלתי בבית טריפוליטאי כזה שמכינים בו המון בוריקה אולם כאן המתינה עבורנו הפתעה מרנינה- מעורב עם ביצה- כזה שכאשר תתנו ביס תנזל לכם הביצה לצד הטעמים הנפלאים של המעורב- אוי כמה מקוריות וכמה טעם:





בסטה 49- חציל שרוף על הגריל, מקבץ עלים טריים וירוקים טחינה , צנונית, פלפל ירוק ומלח ים (26 ש"ח)- כביכול מנה שלא אמורה להיות מפתיעה אך צורת ההגשה שלה כל כך מהממת ושילוב הטעמים כל כך מדהים- מנה שכיף לזלול בהנאה ולנגב עוד ועוד עם פיתה שרופה וריחנית:






מנה חדשה שלא רשומה בתפריט- קובנייה- גם היא כאחותיה לתפריט איכותית מאוד, ביתית וטעימה, עם שילוב של עלים טריים וירוקים מכל הסוגים, בצל שרוף על הגריל עם טחינה קטיפתית וטעימה- מנה טעימה מאוד, מפנקת ואיכותית:






עוד מנה מקורית ורעננה שטרם ראיתי - קרפציו דלעת - רצועות דקיקות של דלעת שרויות במיץ אננס, לצד ירוקים שונים (מנתה, נענע ועוד), גרגירי רימון, תאנים טריות- מנה מענגת במיוחד:






בגזרת המנות העיקריות הגיעה לשולחננו מנת מחנה יהודה- מיקס בשר מעורב במחבת עם גרגירי חומוס, בצל צלוי, שום , ירק טרי, טחינה לבנה ואריסה ביתית לצד תוספת של ציפס בטטה ותפוחי אדמה ופיתה שרופה (52 ש"ח)- אני באופן אישי לא נמנית על חובבי חלקי הפנים אך הזוגי שלי יכול לאכול רק את המנה הזו כל ימי חייו על כן מיותר לציין כי הוא פשוט התמוגג מהטעמים הנפלאים, המנה כללה: טחול, כבד עוף, כבד בקר, לבבות לצד שפע בצל :







עוד נמצא בתפריט מנה משוק רמלה לוד – המבורגר שוק עם איולי פפריקה, ארוגולה, מלפפון כבוש וריבת בצל סגול (62 ש"ח), מהשוק הבדואי בבאר שבע – פרוסות אנטריקוט בלחמנייה על ביצת עין, ירקות וחרדל דיז'ון (58 ש"ח), משוק ואדי ניסנס סלט עלים, תפוח עץ, שקדים ורוטב הדרים (42 ש"ח) ועוד ועוד מנות מקוריות, רעננות, טריות וטעימות במיוחד.


קינחנו מלבי ביתי פרווה מתובל בזעתר , מנתה, נענע, בזיליקום, פרוסות תאנים טריות, רוטב מי ורדים, בוטנים  (26 ש"ח)- קינוח רענן, קליל, מתקתק (לא מידי), טעים ולא פחות חשוב פרווה- קינוח מושלם לארוחה מושלמת:





כפי שציינתי מעלה זו הולכת להיות מסעדת הבית שלנו, מקום מדהים עם אוכל טעים במיוחד, אתם חייבים להכיר, מבטיחה לכם הנאה מרובה, אהה, רגע, אל תברחו, אל תשכחו להזמין מקום אחרת תאלצו להמתין בתור.


הודיה 22, שכונת התקווה
טלפון להזמנות: 9747333־03
שעות פתיחה:
ראשון־חמישי 12:00־24:00, 
שישי 9:30־שעה לפני כניסת השבת (בין השעות 9.30-12.00 מוגשות ארוחות בוקר, לאחר מכן התפריט היומי הרגיל)


אין תגובות:

פרסום תגובה