כחצי טריפוליטאית אני מאוד מאוד מאוד אוהבת לאכול קוסקוס עם מפרום, יכולה לאכול את זה כל השבוע, הבעיה היחידה שזה משמין ולכן מכינה רק בסופי שבוע. מאחר ולא קיבלתי מעולם את המתכון המדויק ניסיתי אין ספור מתכונים עד שהגעתי לתוצאה הרצויה והטעימה ביותר- לטעם המדויק והאותנטי- אם תלכו לפי ההוראות תצליחו גם אתם.
מצרכים למילוי הבשר
1/2 ק”ג בשר טחון
פרפר חזה עוף קצוץ דק דק
שתי פרוסות לחם או חלה מושרות במים וסחוטות
חצי צרור פיטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ דק
רבע כפית כורכום
כפית תבלין למפרום (מוכרים בחנויות תבלינים)
מלח,פלפל
מעט אבקת מרק עוף
מצרכים לטיגון:
קערה עם קמח
קערה עם תערובת של 2 ביצים, 2 כפות רסק עגבניות, כף פלפל צומה או אריסה,מעט מים ומלח
שמן לטיגון חצי עמוק
מצרכים לרוטב
רבע כוס שמן
בצל קצוץ+ כמה שיני שום כתושות
שתי כפות רסק עגבניות
2 כפות פלפל צומה
מלח, פלפל, כפית תבלין למפרום
שתי כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבשר ונותנים לנוח במקרר כשעה.
פורסים את הירקות דק דק, ככל שנפרוס דק יותר זה יתבשל לנו טוב יותר וניתן יהיה להנות ממפרום גם ללא רוטב,כדי שיהיה להם ”פה גדול” נוח למילוי, ממלאים את הירקות בעדינות, טובלים כל ירק בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים ומטגנים מכל הכיוונים.
להניח בסיר פרוסות גזר,תפוחי אדמה, חצילים בשכבה מסודרת יפה ומעליהם להניח את המפרום.
מבשלים בסיר רחב את הרוטב על אש קטנה 20 דקות ואז לשפוך על המפרום המסודרים בסיר (כך זה שומר על הצורה היפה של המפרום).
מבשלים שחצי שעה על אש בינונית או עד שהתפוח אדמה רך.
מגישים עם קוסקוס, מסייר (חמוצים), טרשי.
אגב, הרבה שואלים אותי לגבי הקוסקוס, אז כן אני מכינה קוסקוס בהכנה מהירה מסולת והוא יוצא מדהים , עננים עננים, מושלם וטעים.
סולת מהיר במיקרוגל- אמיתי אמיתי:
המצרכים:
4 כוסות סולת
4 כוסות מים רותחים
רבע כוס שמן
מלח, פלפל, אבקת מרק עוף
לערבב בסיר המיועד למיקרו 4 כוסות סולת עם תבלינים ולערבב היטב, להוסיף רבע כוס שמן ולערבב.
להוסיף את המים הרותחים, לערבב היטב ולהעביר למיקרו גל ל-4 דקות.
להוציא, לערבב היטב ולהוסיף למיקרוגל לעוד 4 דקות.
להוציא מהמיקרו ולהעביר בנפה של הקוסקוס - יוצא קוסקוס מדהים!!!
מסייר- חמוצים טריפוליטאים:
המצרכים:
צנון
קולורבי
שומר
גזר
גמבה
כרוב
כרובית
פלפל חריף
מלח לימון לפי הטעם
מעט מלח רגיל
מיץ מלימון אחד
מעט מים
הכנה:
לפרוס לרצועות את כל הירקות, להוסיף את התיבול והמים, לערבב היטב , להשהות במקרר לפחות 3-4 שעות לספיגת הטעמים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה