מהיום ניתן להכין קינוחים מושחתים גם בבית בזכות מאסטר שף שממשיך להפתיע ולשדרג אותנו.
השבוע קיבלתי להתנסות אישית מארז מפנק במיוחד של מטבעות שוקולד לאפייה במבחר טעמים: שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר 60%, שוקולד מריר 70% ומיד יצאתי לדרך.
מוס שוקולד מדהים:
השבוע קיבלתי להתנסות אישית מארז מפנק במיוחד של מטבעות שוקולד לאפייה במבחר טעמים: שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר 60%, שוקולד מריר 70% ומיד יצאתי לדרך.
מוס שוקולד מדהים:
מצרכים:
2 חלמונים
20 גרם (2 כפות) סוכר
30 מ"ל (2 כפות) מים
קורט מלח
1 כף ליקר שוקולד
100 גרם מטבעות שוקולד מריר 60% של מאסטר שף
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה
להגשה:
קצפת העשויה משמנת מתוקה להקצפה+ 1/4 שמנת מתוקה ו-100 גרם מטבעות שוקולד לבן של מאסטר שף
שוקולד חלב/ מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
קצפת העשויה משמנת מתוקה להקצפה+ 1/4 שמנת מתוקה ו-100 גרם מטבעות שוקולד לבן של מאסטר שף
שוקולד חלב/ מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
בקערה חסינת אש טורפים יחד חלמונים, סוכר, מים ומלח לתערובת אחידה.
מעבירים את תערובת החלמונים מעל בן מארי וממשיכים לטרוף נמרצות עד שהתערובת מבהירה מעט ומסמיכה (כ-4-5 דקות הקצפה).
מוסיפים לתערובת את ליקר השוקולד וממשיכים לטרוף על האש עוד כדקה - שתיים, עד שהתערובת חוזרת להיות הומוגנית וסמיכה.
קוצצים את השוקולד וממיסים אותו בקערה קטנה (אני באופן אישי ממיסה במיקרוגל- קל, מהיר ויעיל).
מוסיפים את השוקולד המומס לתוך תערובת החלמונים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בעדינות, רק עד שמתקבל מוס אחיד וקצת דליל (הוא מתייצב היטב בקירור, אל דאגה).
מעבירים את המוס לכוסות אישיות ומצננים במשך כ-4-5 שעות במקרר.
בקערה נפרדת מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד, במיקרו ממיסים /4 מיכל שמנת מתוקה+100 גרם מטבעות שוקולד ומאחדים בין התערובות.
מגישים עם שוקולד קצוץ מפוזר מעל.
אני מכינה שנים את המתכון הנ"ל, מקור המתכון מאחד האתרים שמצאתי ברשת- ממליצה בחום!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה