יום שבת, 23 ביולי 2016

קיש חמישה בצלים חלומי

השבוע הגיע משלוח חגיגי מתנובה - גבינות נפוליאון הנפלאות והפעם נפוליאון מתחדשת עם טעמים חדשים ונפלאים- נפוליאון עם פלפל חלפיניו 24% שומן בעלת חרפרפות עדינה אך עם זאת נפלאה וגבינת נפוליאון עם בצל 16% שומן שמיד שהגיעה ידעתי שתתאים כבסיס לקיש חמישה בצלים סופני שאני מכינה באופן קבוע.


מצרכים
קיש:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כוס קשקבל מגורדת דק
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה- קוביות
גביע גבינת נפוליאון עם בצל 

לערבב את הכל ולקרר שעתיים.

מלית:
4 ביצים
100 גרם חמאה
2 בצלים יבשים פרוסים דק
2 בצלים סגולים פרוסים דק
חבילת בצל ירוק חתוכים דק
3 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן)
צרור עירית קצוצה
מלח, פלפל
1 כף חרדל
1 מיכל שמנת מתוקה
גביע גבינת נפוליאון עם פלפל חלפיניו
150 גרם מוצרלה מגורדת


אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את כל הבצלים, מוסיפים 1 כף קמח ו מטגנים כדקה נוספת, לכבות את האש.
להוסיף חרדל, שמנת מתוקה , גבינת נפוליאון, מלח, פלפל ולערבב היטב.
לטרוף בקערה את הביצים ולהוסיפן לקערה, להוסיף את המוצרלה ולערבב היטב.
לשטח את הבצק על תחתית ודפנות התבנית ומעל את המלית , לאפות כ-40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה