יום שבת, 23 ביולי 2016

עוף ממולא מעולהה שלא תפסיקו לזלול

השבוע במסגרת היותי שופרסטארית קיבלתי להתנסות אישית מבחר מוצרי שופרסל , אחד מהם היה עוף שלם, לא חשבתי פעמיים ומיד הכנתי לשבת עוף ממולא כזה שלא ניתן להפסיק לזלול בהנאה מרובה.

מצרפת להנאתכם מתכון כדי שגם אתם תהנו כמונו:


מצרכים:
עוף שלם ללא אנטיביוטיקה והורמונים למילוי 
250 גרם כבד חתוכים לחתיכות בינוניות
3 בצלים קצוצים
4-5 שזיפים מיובשים
1 כוס אורז (עדיף ריזוטו עגול)
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, 1 כפית בהרט לבישול.

אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים עד להזהבה, להוסיף את הכבדים ולטגן מעט.
בסיר לבשל 2 כוסות מים עם כפית מלח, להוסיף את האורז ולבשל כ-5 דקות.
לסנן את המים .
לערבב בקערה את האורז עם הכבדים והבצלים, להוסיף תבלינים ואת השזיפים חתוכים לחתיכות קטנות.
למלות את העוף ולסגור בקיסמים טוב.

זיגוג:
2 כפות דבש, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור, כפית תערובת תיבול לגריל עוף 3-4 כפות שמן זית.
לערבב הכל ולשפוך מעל העוף.
במידה ונשאר מילוי ניתן לפזר מסביב לעוף בתוספת של שזיפים.

במידה ולא נשאר ניתן לחתוך מעט תפוחי אדמה ובצלים ולשים בתבנית.

לאפות בחום בינוני כשעה וחצי מכוסה בנייר כסף , ועוד כחצי שעה - שלושת רבעי שעה לא מכוסה.

בתאבון ובצלחה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה