אמש ממש רגע לפני כניסת צום תשעה באב החלטתי לפנק את יקירי עם עוגיות בצק פריך, מתכון שהרעיון עליו הדהד לי עוד מילדותי עת טעמתי עוגיות אלו באיזו קונדטוריה שנסגרה וזכרתי את טעמן הקסום, מאז חלפו הרבה מים בנהר ולא הצלחתי למצוא את הטעמים הללו, אמש הצלחתי להגיע כמעט לאותו הטעם המדוייק.
בזכות בצק פריך של שימרית ניתן להכין כל עוגיות ומאפה בדקות בודדות, בתחילת הדרך חשבתי לעצמי אולי להכין עוגיות מגולגלות ו/או עוגיות ריבה - שזה כלום עבודה, בחיי אבל הפעם שידרגתי ואיתגרתי את עצמי והתוצאה הייתה מעולה.
המצרכים:
2 חבילות בצק פריך של שימרית
2 חלבונים של ביצה
רבע כוס סוכר
כפית וחצי נס קפה
חצי חבילת פודינג וניל
מעט קוקוס
אופן ההכנה:
להקציף את כל המרכיבים יחדיו כעשר דקות
לפתוח את הבצק ובין 2 דפי נייר אפייה לרדד אותו עוד קצת על מנת שיהיה ממש דק, לחלק ל-2 כל חבילה, להניח בתבנית על נייר אפייה חלק אחד, למרוח מהמלית, מעל עוד שכבת בצק ועוד שכבת מלית, ככה לעשות 4 פעמים, לסיים עם בצק.
לאפות בחום בינוני כעשרים דקות ו/או עד להזהבה.
לפזר מעל אבקת סוכר ולהנות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה