לא אחת פנו אלי בפרטי, עזרי לנו עם מתכון לתשעת הימים, פשפשתי במחברת ומצאתי את המתכון המושלם - המבורגר עדשים, כזה שיגרום לכם לרצות לחסלו גם בשאר ימות השנה, קליל, מפנק, טעים ומיוחד, אז אתם עוד פה?
המצרכים לכ-20 המבורגרים:
300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה
בצל סגול קצוץ דק ומטוגן
בצל ירוק קצוץ
גזר מגורד
4-5 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
3 כפות קמח עדשים
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
ראשית מבשלים את הקינואה : מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומערבבים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
מסננים את העדשים המושרות מהמים, שוטפים קלות ומעבירים למיכל מעבד המזון. מוסיפים את כל הירקות והתבלינים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת עסיסית ואחידה, מוסיפים את הקינואה והקמח ומערבבים היטב.
לטגן בשמן חצי עמוק ולהגיש חם!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה