יום שני, 6 ביולי 2020

ליבירה- מסעדה ומבשלת בירות בוטיק


התחלתי את חודש חגיגות יום הולדתי ובסופ"ש האחרון יצאנו לנופש זוגי, רומנטי, קולינרי ומיוחד מאוד עליו אספר עוד בהמשך. את הביקור הצפוני חתמנו במסעדת ליבירה, פנינה קולינרית קסומה ומיוחדת אשר מפגישה בין מסעדת איכות למבשלת בירות בוטיק ויוצרת עבורנו הסועדים חוויה קולינרית ייחודית - מהבירה הראשונה ועד הקינוח! 

כבר כאשר נכנסים למקום המרהיב מבינים כי הגענו למקום הנכון, החלל הגדול המותאכם לכ-200 סועדים מעוצב בסגנון  קפדני וייחודי התואם את מיקומה של המסעדה בלב קמפוס הנמל של עיר תחתית. המטבח העשיר מציע מנות שהן זיווג מעורר חושים בין בירה וגסטרונומיה: נקניקיות ושלל בשרים תוצרת הבית, המבורגרים מיוחדים עשויים במקום, פירות ים ודגים, כריכים ועוד, ספיישלים וקינוחים טעימים להפליא – מעשה ידיו של השף רועי אברהם, כל אלו לצד מנות המתאימות לילדים  ואף לטבעונים שבחבורה. 





המבשלה מייצרת כ-5 סוגי בירות עשירות בטעמים שהפכו לשם דבר בקרב החיפאים ולא בכדי . הבירות מיוצרות בשיטות מסורתיות ממרכיבים טבעיים וחומרי גלם איכותיים, לא מפוסטרות ולא מסוננות. 

הרמנו לחיים - הזוגי עם בירת המבשלת ואני עם כוס יין לבן איכותי ויצאנו לדרך ,עוד לפני שאמשיך אני חייבת לציין לטובה את השירות הסופר מוקפד ואיכותי במקום. דבר נוסף וחשוב לא פחות, זו הייתה המסעדה היחידה בה סעדנו עד היום מתחילת הקורונה שממש אבל ממש הקפידו על הכללים - הן בכניסה למתחם במדידת חום והקפדה יתרה על חבישת המסכה, והן על ידי צוות המסעדה שלרגע לא הוריד את המסיכה - על כך מגיע להם שאפו גדול. 




לאחר התייעצות קלילה עם המלצרית המדהימה שלנו החלטנו לקחת בראשונות 5 חצאי מנות (יש דיל מיוחד של 4 חצאי מנות במחיר מצחיק של 72 שקלים כך נחשפים למבחר מנות וטעמים, כיף אמיתי, אנחנו באופן אישי אוהבים את זה יותר), בין המנות שהזמנו : 



חציל- חציל שרוף עם אגוזים בכמון, טחינה גולמית ורכז רימונים: מנה מדהימה, זהו למעשה קרם חצילים מעושן בטעמו אך דומיננטי ומפתיע, שילוב טעמים מושלם- אל תוותרו:




כרובית צלויה- מוגשת עם שמנת מתובלת, עשבי תיבול וצילי- טוב כביכול מדובר במנה די שגרתית אולם שילוב הטעמים עם השמנת , עשבי התיבול ונגיעות הצילי יצרו שילוב נהדר, כאחת שמאוד אוהבת כרובית המנה הזו הייתה חגיגה אמיתית:




ארנצילי ציפוטלה- כדורי ריזוטו ממולאים בגבינה על מצע של ממרח חריף (לטעמי קצת חריף מידי אבל הזוגי התענג), כדורי הריזוטו היו מושלמים, עשויים בדיוק כמו שאני אוהבת, חמימים וקריספיים- שלמות זה כאן:



גרבלקס- סלמון כבוש, קרם פרש וסירופ ווסאבי- במילה אחת- שלמות, במספר מילים: מנה נהדרת שהולכת עם פוקצת הבית, שכבה נדיבה של חמאה והמון סלמון- טרי, טעים ומיוחד מאוד:



כנפיים מטוגנות ברוטב הדרים חרפרף (מעט)- באופן אישי לרוב אני לא לוקחת מנה כזו במסעדות אולם משום מה המנה ממש קרצה לי מהתפריט, מה שהתברר כהחלטה נבונה, מדובר בכנפיים קראנציות ויחד עם זאת עסיסיות, ברוטב מושלםםםםםםםם , מנה שתחסלו תוך שניות בודדות:




פוקאצה ביתית עם ממרח עגבניות, חמאה וחריף- האמת הפעם החלטנו שלא נשבע מלחם ועל כן לא הזמנו את המנה אולם במטבח חשבו אחרת והוציאו לנו את המנה לטעימה ודגימה אישית מה שהתברר כהחלטה מושלמת, לחם הבית טעיםםם, הפוקצה מושלמת רכה ונימוחה- אימל'ה מזל שידעתי שיש עוד הרבה אוכל אחרת הייתי מחסלת הכל לבד:



גם בגזרת המנות העיקריות התייעצנו עם המלצרית המדהימה שלנו וזוהי בחירתנו:

אני בחרתי פילה בורי עם עגבניות צלויות, יין לבן, זיתי קלמטה ופירה ירוק- מנה נדיבה של פילה בורי טרי , מתובל היטב אך יחד עם זאת התיבול לא השתלט על המנה , פירה הירוק נבע משילוב עם תרד, קטיפתי ונימוח, העגבניות הצלויות וזיתי הקלמטה הקפיצו פלאים את המנה- ביס עם שלל המרכיבים יצר ממש לונה פארק של טעמים בחיך:




הזוגי הקרניבור מביננו בחר בסטאוטריקוט- נתח עסיסי של אנטריקוט במשקל 300 גרם ברוטב שמנת פיטריות וסטאוט (אנחנו ביקשנו ללא שמנת מאחר ולא מערבבים בין המנות) עם ניוקי קריספי- נתח עסיסי, משויש היטב, עשוי במידת העשייה המדוייקת , נתח איכותי מאוד, מלא במיצים וטעמים, ניוקי הקריספי היה פשוט להיט- אני ממש עפתי עליו:





 
קינחתי עם קרם ברולה סטאוט מוגש עם ביסקוטי שקדים- קינוח מפנק מאוד, לא מתוק מידי, הקרם עצמו הינו שילוב של שוקולד וקפה אשר יצרו ארומה וטוויסט מעניין למנה, קינוח מושלם לארוחה מושלמת (חבל שזה חלבי ואין קינוחים פרווה לסועדים כמו הזוגי אשר שומרים בין בשר וחלב):





אין לי כלל ספק כי נחזור לכאן בביקורנו הבא בחיפה, מדובר במסעדה כיפית, עם וויב חיובי ואנרגיות קסומות, צוות מלצרים אדיב ומקצועי מאוד, אוכל טעים ובירה איכותית, הצריך משהו יותר מזה?

המסעדה מציעה עסקיות משתלמות בין השעות 12:00 – 18:00 בימים א" – ו'. 
בליבירה עורכים אירועים עד 150 איש. בחדר פרטי עד 50 איש ובגלריה לאירועים עד 35 אורחים. 

ליבירה - מסעדה עם מבשלה (ברו פאב) בעיר תחתית בחיפה | Libira Brewpub

כתובת:
רח' הנמל 26, חיפה
טלפון להזמנות:
04-3740251
שעות פתיחה: 
כל יום מהשעה 12:00 עד אחרון הלקוחות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה