יום ראשון, 19 ביולי 2020

מאפה פילו יווני במילוי גבינות, זיתי קלמטה וחצילים

אם אי אפשר לנסוע ליוון נביא את יוון הביתה- השמיים הסגורים מביאים אותנו לחשוב עוד ועוד על מטעמי הארצות השונות, אמש ממש התלבטתי מה להכין ארוחת בוקר, פתחתי את המקרר ושם ראיתי את בצק הפילו המצונן של שימרית, מיד ידעתי מה אכין- מאפה פילו יווני עם גבינות, חצילים מטוגנים וזיתי קלמטה, ביצים, מבחר זיתים, אוזו ולימונענע גרוס- תקשיבו זה יצא להיט היסטרי.



אז לא נקשקש יותר מידי, הצטרפו אלי והכינו את המתכון הקליל והמושלם הזה:

המצרכים:
10 עלי בצק פילו של שימרית
חצי קוביית גבינה בולגרית
חצי קוביית גבינת טובורג
חצי חבילת גבינת כנען
5 כפות גבינת שמנת
שמנת חמוצה
ביצה
זיתי קלמטה
קוביות מחציל מטוגן (נשארו לי 5 פרוסות, אותן קצצתי והוספתי)
עלי בזיליקום קצוצים 
ספריי שמן

לבלילה לציפוי:
רבע כוס חלב
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל חומרי המילוי.
לשטח עלה פילו, מעליו לרסס היטב, להניח עוד עלה ולרססו היטב.


להניח בקצה מתערובת הגבינות ולגלגל לרולדה.


ליצור מעין שבלול ולהניח בתבנית משומנת. 


כך ליצור 5 שבלולים.




לרסס היטב בספריי שמן.

לערבב את בלילת הציפוי - חלב וביצה ולשפוך על השבלולים, לפזר בנדיבות שומשום.

להכניס לתנור חם כחצי שעה עד שמוזהב יפה, להגיש עם ביצים קשות, זיתים, כוסית אוזו ולהתענג.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה