יום רביעי, 7 באוקטובר 2020

כל הסודות לאנטיפסטי מושלם

מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת לשלב בתפריט היומי שלנו ירקות ופירות, מנסה להנגיש לילדים עד כמה שניתן ולחשוף אותם לכמה שיותר טעמים ומרקמים. 

אחד הדברים שפופולרי אצלינו בבית מאוד זהו האנטיפסטי - שילוב מדהים עם מבחר רחב מאוד של ירקות העונה , תיבול מדוייק ועם טיפ וסוד שקיבלתי משף באחת מסדנאות הבישול שעברתי.

ראשית ולפני הכל רצוי לשלב כמה שיותר סוגי ירקות לחתוך אותם לחתיכות גדולות וגסות (אתמול לדוגמא השתמשתי בתפוחי אדמה סגולים אותם חתכתי לשמיניות ויצא אליפות) להניח בקערה גדולה. להוסיף את התבלינים, שמן זית בנדיבות וסילאן- אימל'ה כמה שזה טעים.

מאחר וקיבלתי משלוח גדול מאוד של ירקות מובחרים ואיכותיים מבית הקיבוצניק בחרתי להשתמש ברובם כאן ותקשיבו הם היו פשוט מושלמים, אגב, מוזמנים לקרוא את הפוסט שכתבתי.

אז קדימה הכינו את המרכיבים יוצאים לדרך:

המצרכים:
סלסילת פיטריות טריות
2 בטטות (אני השתמשתי בבטטה לבנה של הקיבוצניק ובבטטה רגילה)
2 שומר
ראש כרובית (הפעם אני השתמשתי עם כרובית פריורטי של הקיבוצניק - מדהימה)
2 תפוחי אדמה סגולים (של הקיבוצניק)
2 חצילים סגולים (גם הם של הקיבוצניק, מודה לא הכרתי עד היום)
2 פלפל שושקה 
2 בצלים
2 ראשי שום מופרדים וקלופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות תבלין שום ועשבי תיבול של הקולה בעיר אקספרס
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
את הפיטריות להשאיר שלמות.
את הבטטה, בצל, שומר לחתוך ל-4.
את התפוח אדמה לחתוך ל-8 .
את החצילים לחתוך לחצי ואז לחצי נוסף.
את הכרובית להפריד לפרחים.


להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה