בתקופה הזויה זו לא אחת אני מוצאת את עצמי כמהה לפעילות שגרתית- ליציאה לקניון, לדייט עם הזוגי, לישיבה במסעדה ו/או בית קפה,למפגש עם חברים, לסדנת בישול כזו או אחרת,מודה מתגעגעת! אז משקיעה המון אנרגיה בלימודים עם הילדים ואפילו אני לקחתי מספר קורסים באינטרנט.
לפני מספר ימים שמעתי כי המותג FAIRY הרים את הכפפה ולרגל חג הסוכות החליט לשמח את אזרחי ישראל והעניק במתנה לכולנו ובייחוד כמובן לאלו שחדוות הבישול זורמת בעורקיהם ומחפשים מידי יום ביומו מתכון כזה או אחר, סדנת בישול לייב חינמית עם הפרזנטור המוכר והאהוב של המותג- השף ישראל אהרוני.
אמש בשעה חמש התקיים שידור לייב בו העביר אהרוני לצופים צעד אחד צעד את שני המתכונים הייחודיים והחגיגיים שפיתח בעבור FAIRY , ענה על שאלות הגולשים וכמובן העניק את הטיפים המנצחים מהמטבח הפרטי שלו.
רגע לפני השידור התקבל משלוח מפנק של נשנושים - היום בעידן הסגר FAIRY לא שוכחים לפנק אותנו עד הבית.
אז מה היה לנו? מוזמנים לקבל את המתכונים המדהימים שהוכנו בשידור:
למנה עיקרית: עוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים:
מצרכים:
8 פולקעס
מלח, פלפל
מעט שמן זית
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף גרגירי כמון
פלפל צ'ילי אדום
6 שיני שום שלמות
בצל קצוץ גס
4 סלקים
4 גזרים
2 כפות דבש
בקבוק מיץ רימונים
צרור כוסברה קצוצה
גרגירי רימון
אופן ההכנה:
-ממלחים ומפלפלים את השוקיים, משחמים אותם בסיר עם שמן הזית ומוציאים מהסיר.
-מוסיפים לסיר בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי וכמון ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את העוף, מיץ הרימונים, הירקות ושאר המצרכים למעט הכוסברה וגרגירי הרימון.
-מבשלים כ45 דקות, מפזרים מעל את הכוסברה והרימונים.
לקינוח: טארט תפוחים ודבש ממכר
מצרכים:
בצק עלים מופשר
5 תפוחי עץ אדומים
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר
תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה:
-שמים את הבצק המרודד על תבנית התנור שריפדנו מראש בנייר אפיה. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ועליו עוד תבנית תנור, כמו משקולת.
אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות ומוציאים מהתנור.
-חוצים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות (למי שיש מנדולינה, מומלץ להשתמש בה).
-שמים את החמאה המומסת והווניל בתבנית, מערבבים פנימה את פרוסות התפוח.
מסדרים את התפוחים בצורה נאה על הבצק החצי אפוי, מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ואופים בחום של 180 עוד כרבע שעה עד שהתפוחים למעלה מקורמלים יפה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה